TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti
Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti
Recept Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti

Ez a felfújt régi hagyomány, anyukámtól tanultam. Klasszikus finomság almával és túróval. Szerző: Nada I. (Rebeka)

Alapanyagok

Kása:

500 g
rizs
1000 ml
tej
kevés
vaj
125 g
vaj
3 evőkanál
porcukor
2 db
vaníliarúd
3 db
tojás

Alma:

8 db
közepes alma
2 kávéskanál
őrölt fahéj

Túrós töltelék:

250 g
zsíros túró
2 evőkanál
porcukor
2 db
tojás
citrom reszelt héja
marék
áfonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rizst átmossuk, lecsepegtetjük. A tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a félbevágott vaníliarudat, kevés vajat, a rizst, majd forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. Kihűtjük.
  2. 125 vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgát.
  3. Az almát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük.
  4. A túrót a tojássárgával, cukorral és citrom reszelt héjával kikeverjük.
  5. A rizst a tojássárgás-vajas krémmel elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből kemény habbá vert tojáshabot. A rizst két részre osztjuk – az egyiket kivajazott sütőtálba tesszük, rátesszük a túrót, rászórjuk az áfonyát (vagy mazsolát). Erre kerül a szeletelt alma, fahéjjal megszórjuk, majd lefedjük a másik adag rizzsel. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  6. A maradék tojásfehérjét habbá verjük, a rizsfelfújt tetejére tesszük. Visszatesszük a sütőbe, majd amikor már a tojáshab kezd barnulni, kivesszük a sütőből. Kihűtjük, tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása