Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti

Recept Almás-túrós rizsfelfújt ahogy anyukám készíti
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a felfújt régi hagyomány, anyukámtól tanultam. Klasszikus finomság almával és túróval. Szerző: Nada I. (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Kása:

500 grizs
1000 mltej
kevésvaj
125 gvaj
3 evőkanálporcukor
2 dbvaníliarúd
3 dbtojás

Alma:

8 dbközepes alma
2 kávéskanálőrölt fahéj

Túrós töltelék:

250 gzsíros túró
2 evőkanálporcukor
2 dbtojás
citrom reszelt héja
marékáfonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst átmossuk, lecsepegtetjük. A tejet edénybe tesszük, hozzáadjuk a félbevágott vaníliarudat, kevés vajat, a rizst, majd forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. Kihűtjük.
  2. 125 vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgát.
  3. Az almát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük.
  4. A túrót a tojássárgával, cukorral és citrom reszelt héjával kikeverjük.
  5. A rizst a tojássárgás-vajas krémmel elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből kemény habbá vert tojáshabot. A rizst két részre osztjuk – az egyiket kivajazott sütőtálba tesszük, rátesszük a túrót, rászórjuk az áfonyát (vagy mazsolát). Erre kerül a szeletelt alma, fahéjjal megszórjuk, majd lefedjük a másik adag rizzsel. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  6. A maradék tojásfehérjét habbá verjük, a rizsfelfújt tetejére tesszük. Visszatesszük a sütőbe, majd amikor már a tojáshab kezd barnulni, kivesszük a sütőből. Kihűtjük, tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás