Almás-túrós szelet liszt nélkül

Sajnos oda kell figyelnem arra, mikor mit eszek, és bizony nehéz lemondani az édességről. A finomliszt a diétámban nem jöhet számításba, így elkezdtem más lehetőség után nézni. Szerencsére rátaláltam az almás-túrós szelet receptjére, ami liszt nélkül készül. A tésztába elsősorban gluténmentes őrölt zabpehely kerül. A töltelék kétféle, almás és túrós. Az édesség tetejét még mandulaszirommal lehet díszíteni. Szerző: Pepe

Hozzáadta:, 6.10.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Almás-túrós szelet liszt nélkül

Hozzávalók

Tészta:
150 gdarált dió
130 gdarált zabpehely (gluténmenteset használtam)
120 gméz
170 gpuha vaj
2 dbtojássárga
csipet kardamon és fahéj
Almás töltelék:
500 galma
70 gkókuszvirág cukor
5 gceyloni őrölt fahéj
1 dbcitrom leve
Túrós töltelék:
2 dbtojás
250 gtúró
2 ev. kanálméz
1 db citromhéja

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük. Amíg elkészítjük a töltelékeket, a tésztát hűtőszerkénybe tesszük.
  2. Az almát felszeleteljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd alacsony fokozaton puhára főzzük. Kihűtjük.
  3. A sütőformát kivajazzuk és őrölt zabpehellyel beszórjuk. Hosszú kenyérsütő formát használtam. A forma aljára kézzel rátesszük a tészta ¾ részét.
  4. Egyenletesen rátesszük az almás tölteléket. Erre öntjük rá a túrós tölteléket, amihez minden hozzávalót tálba teszünk és alaposan eldolgozunk (kézi robotgéppel, magas fokozaton). Lefedjük a maradék tésztával.
  5. A tetejét még olvasztott vajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórhatjuk.
  6. 170 fokon 45 percig sütjük.

Forrás: Kuchár Pepe