Almás-vaníliás szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
A címe önmagáért beszél. Azért kerül még a desszertre tejszínhab is. Az alma lehet édesebb vagy kevésbé édes, mert ezt a cukor mennyiségével is tudjuk kompenzálni. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
5 dbalma
800 mlvíz
2 csomagvanília ízű pudingpor
8 evőkanálkristálycukor
1 csomagfahéjas cukor
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
1 kávéskanálvanília aroma
babapiskóta (kör alakú)
kakaó szóráshoz
- Előkészítjük a formát, amit piskótával kibélelünk.
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A vizet felforraljuk, beletesszük az almát és addig főzzük, amíg az alma megpuhul.
- Amikor az alma már puha, kb. 200 ml vizet lemerünk, edénybe tesszük. A 200 ml almás vízhez hozzáadjuk a cukrot, pudingport, vanília aromát, csomómentesre keverjük, majd ráöntjük az almás keverékre. Sűrű pudingot főzünk, a pudingot pedig ráöntjük a formában lévő piskótára.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS