Almás-vaníliás szelet sütés nélkül

Recept Almás-vaníliás szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A címe önmagáért beszél. Azért kerül még a desszertre tejszínhab is. Az alma lehet édesebb vagy kevésbé édes, mert ezt a cukor mennyiségével is tudjuk kompenzálni. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

5 dbalma
800 mlvíz
2 csomagvanília ízű pudingpor
8 evőkanálkristálycukor
1 csomagfahéjas cukor
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
1 kávéskanálvanília aroma
babapiskóta (kör alakú)
kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a formát, amit piskótával kibélelünk.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A vizet felforraljuk, beletesszük az almát és addig főzzük, amíg az alma megpuhul.
  3. Amikor az alma már puha, kb. 200 ml vizet lemerünk, edénybe tesszük. A 200 ml almás vízhez hozzáadjuk a cukrot, pudingport, vanília aromát, csomómentesre keverjük, majd ráöntjük az almás keverékre. Sűrű pudingot főzünk, a pudingot pedig ráöntjük a formában lévő piskótára.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, ízlés szerint akár porcukrot is adhatunk hozzá. Rákenjük a kihűlt puding tetejére. Kakaóval megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás