Almaszelet sütés nélkül

A klasszikus almás szelet helyett most egy sütés nélküli változatot hoztam. A recept egyszerű: elkészítjük az almás-pudingos keveréket, majd egy magas falú tepsiben elkezdünk rétegezni: tejbe mártott keksz, almás keverék, tejbe mártott keksz, keverék... Egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét darált dióval, darált mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szerző: Trinitit

Hozzáadta:, 12.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Almaszelet sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1,5 kgalma
2 csomagvaníliapuding
200 gkristálycukor
500 mlvíz
1 dbcitrom
dió vagy mogyoró díszítéshez
reszelt csokoládé díszítéshez
háztartási keksz
tej

Elkészítés menete

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük.
  2. A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a puha almához. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd amikor már kellően sűrű, levesszük a tűzről.
  3. Egy magas falú tepsit előkészítünk. Az alját tejbe áztatott keksszel kibéleljük. Megkenjük az almás-pudingos keverékkel, majd újabb réteg keksz, újabb réteg puding...
  4. Tetejét darált dióval vagy mogyoróval, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.