TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Almaszelet sütés nélkül
Almaszelet sütés nélkül
Recept Almaszelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus almás szelet helyett most egy sütés nélküli változatot hoztam. A recept egyszerű: elkészítjük az almás-pudingos keveréket, majd egy magas falú tepsiben elkezdünk rétegezni: tejbe mártott keksz, almás keverék, tejbe mártott keksz, keverék... Egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét darált dióval, darált mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szerző: Trinitit

TopPetra TopPetra    ·   12.3.2020

Almaszelet sütés nélkül

A klasszikus almás szelet helyett most egy sütés nélküli változatot hoztam. A recept egyszerű: elkészítjük az almás-pudingos keveréket, majd egy magas falú tepsiben elkezdünk rétegezni: tejbe mártott keksz, almás keverék, tejbe mártott keksz, keverék... Egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét darált dióval, darált mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szerző: Trinitit

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1,5 kg
alma
2 csomag
vaníliapuding
200 g
kristálycukor
500 ml
víz
1 db
citrom
dió vagy mogyoró díszítéshez
reszelt csokoládé díszítéshez
háztartási keksz
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük.
  2. A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a puha almához. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd amikor már kellően sűrű, levesszük a tűzről.
  3. Egy magas falú tepsit előkészítünk. Az alját tejbe áztatott keksszel kibéleljük. Megkenjük az almás-pudingos keverékkel, majd újabb réteg keksz, újabb réteg puding...
  4. Tetejét darált dióval vagy mogyoróval, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása