Almaszelet sütés nélkül

Recept Almaszelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus almás szelet helyett most egy sütés nélküli változatot hoztam. A recept egyszerű: elkészítjük az almás-pudingos keveréket, majd egy magas falú tepsiben elkezdünk rétegezni: tejbe mártott keksz, almás keverék, tejbe mártott keksz, keverék... Egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét darált dióval, darált mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szerző: Trinitit

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1,5 kgalma
2 csomagvaníliapuding
200 gkristálycukor
500 mlvíz
1 dbcitrom
dió vagy mogyoró díszítéshez
reszelt csokoládé díszítéshez
háztartási keksz
tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük.
  2. A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a puha almához. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd amikor már kellően sűrű, levesszük a tűzről.
  3. Egy magas falú tepsit előkészítünk. Az alját tejbe áztatott keksszel kibéleljük. Megkenjük az almás-pudingos keverékkel, majd újabb réteg keksz, újabb réteg puding...
  4. Tetejét darált dióval vagy mogyoróval, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás