TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Almatánc sütés nélkül
Almatánc sütés nélkül
Recept Almatánc sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.5.2021

Almatánc sütés nélkül

Egyszerű, mégis fantasztikus édesség, igazi játék az ízekkel. Ideális pihenéshez, kávé mellét. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

Háztartási keksz

Almás réteg:

500 g
alma
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
100 ml (vagy szükség szerint)
víz

Krém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
500 ml
tej
200 g
vaj
Ízlés szerint
kristálycukor

Szükségünk lesz még:

250 ml
habtejszín

Öntet:

100 ml
habtejszín
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a szükséges formát. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a vízben elkevert vaníliacukrot és pudingport. A víz mennyisége attól függ, mennyire szeretjük szaftosan az almás réteget. Ha az alma is jó sok levet engedett, akkor kevés levet kiveszünk és még keverünk hozzá pudingport.
  2. A krémhez a pudingport a cukorral és tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal.
  3. Kezdhetjük a rétegezést: a forma aljára kerül a keksz, erre az alma, az almára krém, majd a felvert tejszínhab. A csokit edénybe tesszük, ráöntjük a habtejszínt. Addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel az öntettel locsoljuk meg az édességünket. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a csoki is megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása