Almatánc sütés nélkül

Recept Almatánc sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, mégis fantasztikus édesség, igazi játék az ízekkel. Ideális pihenéshez, kávé mellét. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

Háztartási keksz

Almás réteg:

500 galma
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
100 ml (vagy szükség szerint)víz

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
500 mltej
200 gvaj
Ízlés szerintkristálycukor

Szükségünk lesz még:

250 mlhabtejszín

Öntet:

100 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a szükséges formát. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a vízben elkevert vaníliacukrot és pudingport. A víz mennyisége attól függ, mennyire szeretjük szaftosan az almás réteget. Ha az alma is jó sok levet engedett, akkor kevés levet kiveszünk és még keverünk hozzá pudingport.
  2. A krémhez a pudingport a cukorral és tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal.
  3. Kezdhetjük a rétegezést: a forma aljára kerül a keksz, erre az alma, az almára krém, majd a felvert tejszínhab. A csokit edénybe tesszük, ráöntjük a habtejszínt. Addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel az öntettel locsoljuk meg az édességünket. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a csoki is megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás