Almatornádó csokival és tejföllel

Recept Almatornádó csokival és tejföllel
KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy, szaftos bögrés sütemény, amit az egész család megkedvel. Ez a puhaság és pompás ízvilág egyrészt az almának köszönhető, de a csokis-tejfölös öntet a tetején és a finom lekvár a tésztán is hozzájárul a sikerhez. A tetejét még kedvünkre díszíthetjük, akár mogyoróval vagy dióval. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

5 dbalma
2 és 1/2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
1/2 bögrenövényi olaj
2 dbtojás
2 kv. kanálőrölt fahéj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagsütőpor
Ízlés szerint lekvár
300 mltejföl
200 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, lisztet, tejet, olajat, tojást, vaníliacukrot, fahéjat, kakaót, szódabikarbónát és sütőport elkeverjük.
  2. A reszelt almát is hozzáadjuk, majd jó alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát 30x40 cm-es, kivajazott tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – közben figyeljük. A sütési idő függ a sütőnktől is.
  4. Miután megsült, a tésztát lekvárral megkenjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt. Ezzel a csokis-tejfölös krémmel fejezzük be a süteményt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás