TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almatornádó csokival és tejföllel
Almatornádó csokival és tejföllel
Recept Almatornádó csokival és tejföllel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.11.2020

Almatornádó csokival és tejföllel

Lágy, szaftos bögrés sütemény, amit az egész család megkedvel. Ez a puhaság és pompás ízvilág egyrészt az almának köszönhető, de a csokis-tejfölös öntet a tetején és a finom lekvár a tésztán is hozzájárul a sikerhez. A tetejét még kedvünkre díszíthetjük, akár mogyoróval vagy dióval. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

5 db
alma
2 és 1/2 bögre
rétesliszt
1 bögre
kristálycukor
1 bögre
tej
1/2 bögre
növényi olaj
2 db
tojás
2 kv. kanál
őrölt fahéj
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 csomag
sütőpor
Ízlés szerint lekvár
300 ml
tejföl
200 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, lisztet, tejet, olajat, tojást, vaníliacukrot, fahéjat, kakaót, szódabikarbónát és sütőport elkeverjük.
  2. A reszelt almát is hozzáadjuk, majd jó alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát 30x40 cm-es, kivajazott tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – közben figyeljük. A sütési idő függ a sütőnktől is.
  4. Miután megsült, a tésztát lekvárral megkenjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt. Ezzel a csokis-tejfölös krémmel fejezzük be a süteményt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása