Almával töltött levelestészta

Hozzáadta: TopPetra, 27.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Tészták, Leveles tészta, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Egyszerű és nagyszerű! Mivel a levelestésztát boltban vásároltam, rengeteg időt spóroltam magamnak! A recept nagy előnye, hogy az almát úgy ízesítjük, ahogy csak akarjuk! Én szárított vörösáfonyát és fahéjat használtam, de vaníliacukor, egy kevés rum, kristálycukor vagy mazsola is bátran használható. A tölteléket szépen becsomagoltam a tésztával, majd a sütő el is végezte a dolgát. Szerző: Danula
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Tészták, Leveles tészta, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 csomagfagyasztott leveles tészta (350g)
5 dbalma
szárított vörösáfonya
vaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
zsemlemorzsa
- A tésztát kinyújtjuk (30x20 cm).
- A közepére egy szélesebb sávban zsemlemorzsát szórunk (az almából kifolyó levet a zsemlemorzsa felfogja és így nem fog nagyon elázni a tésztánk).
- Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a szárított vörösáfonyát, fahéjjal ízesíthetjük.
- A tésztát kristálycukorral megszórjuk, rákanalazzuk az előkésztett almát.
- Ha ügyesen dolgoztunk, akkor az almás töltelék egy vékony sávban található a levelestészta közepén. A tőle jobbra és balra lévő tésztát 2 cm szélesen bevagdossuk, majd az így kapott sávokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre (jobb oldali, bal oldali, jobb oldali...).
- 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablíčkové záviny z listového těsta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS