Almával töltött levelestészta

Recept Almával töltött levelestészta
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és nagyszerű! Mivel a levelestésztát boltban vásároltam, rengeteg időt spóroltam magamnak! A recept nagy előnye, hogy az almát úgy ízesítjük, ahogy csak akarjuk! Én szárított vörösáfonyát és fahéjat használtam, de vaníliacukor, egy kevés rum, kristálycukor vagy mazsola is bátran használható. A tölteléket szépen becsomagoltam a tésztával, majd a sütő el is végezte a dolgát. Szerző: Danula

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 csomagfagyasztott leveles tészta (350g)
5 dbalma
szárított vörösáfonya
vaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát kinyújtjuk (30x20 cm).
  2. A közepére egy szélesebb sávban zsemlemorzsát szórunk (az almából kifolyó levet a zsemlemorzsa felfogja és így nem fog nagyon elázni a tésztánk).
  3. Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a szárított vörösáfonyát, fahéjjal ízesíthetjük.
  4. A tésztát kristálycukorral megszórjuk, rákanalazzuk az előkésztett almát.
  5. Ha ügyesen dolgoztunk, akkor az almás töltelék egy vékony sávban található a levelestészta közepén. A tőle jobbra és balra lévő tésztát 2 cm szélesen bevagdossuk, majd az így kapott sávokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre (jobb oldali, bal oldali, jobb oldali...).
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás