1 bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
A lisztet, sót, cukrot tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt, tojást. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből korongot formázunk, a közepébe lekvárt teszünk, becsomagoljuk, kis golyókat formázunk. 10 percig pihentetjük.
A gombócokat gőz felett 12 percig pároljuk.
A sodóhoz a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és cukrot. Pudingot főzünk, amikor pedig már sűrű, beledolgozzuk a tojássárgát, egyiket a másik után. A lángot lekapcsoljuk, a rumot is belekeverjük.
A sódóból egy merőkanálnyit szedünk a tányérra, rátesszük a gombócot, ízlés szerint darált mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.