Alpesi gőzgombóc sodóval

Recept Alpesi gőzgombóc sodóval
KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni gőzgombóc lekvárral töltve, vaníliasodóval. Ellenállhatatlan!

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 bögrerétesliszt
1/2 kockaélesztő
3 evőkanálkristálycukor
1 bögretej
1 dbtojás
lekvár

Sodó:

400 mltej
1 csomagvaníliás puding
5 dbtojássárga
ízlés szerint cukor
ízlés szerint rum

Esetleg még kellhet:

darált mák
porcukor
olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 1 bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, cukrot tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt, tojást. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből korongot formázunk, a közepébe lekvárt teszünk, becsomagoljuk, kis golyókat formázunk. 10 percig pihentetjük.
  4. A gombócokat gőz felett 12 percig pároljuk.
  5. A sodóhoz a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és cukrot. Pudingot főzünk, amikor pedig már sűrű, beledolgozzuk a tojássárgát, egyiket a másik után. A lángot lekapcsoljuk, a rumot is belekeverjük.
  6. A sódóból egy merőkanálnyit szedünk a tányérra, rátesszük a gombócot, ízlés szerint darált mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás