TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Alpesi gőzgombóc sodóval
Alpesi gőzgombóc sodóval
Recept Alpesi gőzgombóc sodóval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2022

Alpesi gőzgombóc sodóval

Isteni gőzgombóc lekvárral töltve, vaníliasodóval. Ellenállhatatlan!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 bögre
rétesliszt
1/2 kocka
élesztő
3 evőkanál
kristálycukor
1 bögre
tej
1 db
tojás
lekvár

Sodó:

400 ml
tej
1 csomag
vaníliás puding
5 db
tojássárga
ízlés szerint cukor
ízlés szerint rum

Esetleg még kellhet:

darált mák
porcukor
olvasztott vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 1 bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, cukrot tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt, tojást. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből korongot formázunk, a közepébe lekvárt teszünk, becsomagoljuk, kis golyókat formázunk. 10 percig pihentetjük.
  4. A gombócokat gőz felett 12 percig pároljuk.
  5. A sodóhoz a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és cukrot. Pudingot főzünk, amikor pedig már sűrű, beledolgozzuk a tojássárgát, egyiket a másik után. A lángot lekapcsoljuk, a rumot is belekeverjük.
  6. A sódóból egy merőkanálnyit szedünk a tányérra, rátesszük a gombócot, ízlés szerint darált mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása