Alpesi gőzgombóc sodóval

Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek, Gombócok, Ebéd, Főétkezések, Knédlik és zsemlegombócok, Köretek
KÜLDÖTT KÉPEK
Isteni gőzgombóc lekvárral töltve, vaníliasodóval. Ellenállhatatlan!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek, Gombócok, Ebéd, Főétkezések, Knédlik és zsemlegombócok, Köretek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
3 bögrerétesliszt
1/2 kockaélesztő
3 evőkanálkristálycukor
1 bögretej
1 dbtojás
lekvár
Sodó:
400 mltej
1 csomagvaníliás puding
5 dbtojássárga
ízlés szerint cukor
ízlés szerint rum
Esetleg még kellhet:
darált mák
porcukor
olvasztott vaj
- 1 bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
- A lisztet, sót, cukrot tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt, tojást. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
- A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből korongot formázunk, a közepébe lekvárt teszünk, becsomagoljuk, kis golyókat formázunk. 10 percig pihentetjük.
- A gombócokat gőz felett 12 percig pároljuk.
- A sodóhoz a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és cukrot. Pudingot főzünk, amikor pedig már sűrű, beledolgozzuk a tojássárgát, egyiket a másik után. A lángot lekapcsoljuk, a rumot is belekeverjük.
- A sódóból egy merőkanálnyit szedünk a tányérra, rátesszük a gombócot, ízlés szerint darált mákkal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Alpský knedlík a šodo omáčka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Alpská knedľa a šodo omáčka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Alpejskie knedliki z sosem szodo.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Dampfnudeln mit Pflaumenmus und Vanille-Soße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS