„Alternatív” majonéz főtt tojásból, olaj nélkül, ami kíméli a vonalakat

Recept „Alternatív” majonéz főtt tojásból, olaj nélkül, ami kíméli a vonalakat
KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor először találkoztam az alternatív majonézzel, akkor nagyon féltem tőle. Majonéz nyers tojás nélkül? Ugyan már! De amikor megkóstoltam, rá kellett jöjjek, hogy bizony a finom fűszereknek, ízeknek köszönhetően igazán jó kis majonézre hasonlító szószt lehet összedobni. Szerencsére mindenkinek más az ízlése, ezért nincs két ugyanolyan majonéz! használhatunk sót, borsot, ecetet, citromlevet, cukrot, sőt, csemegeuborka levét is az ízesítéshez.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2 dbfőtt tojás
200 mltejföl
1 ev. kanálmustár
2 ev. kanálecet (8%)
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A főtt tojások sárgáját kivesszük, villával szétnyomkodjuk.
  2. A tojássárgát mustárral, sóval, borssal és ecettel ízesítjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejfölt. Ha a savanykás ízvilág kedvelője, akkor több ecettel lehet ízesíteni, vagy akár citromlére is lecserélhetjük az ecetet. Ha pedig az íze nem az igazi, akkor egy kevés cukorral is feldobhatjuk, vagy uborkabefőtt levével.
  4. Utolsó lépésben az egészet turmixgéppel leturmixoljuk, hogy tényleg lágy állagú szószt kapjunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás