TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény
Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény
Recept Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb diós sütemény, amit valaha készítettem. Nincs benne semmi felesleges krém vagy cicoma, csak a tökéletes diós tészta, amit egy jó nagy adag aprított dióval szórtam meg. Ideális recept a maradék, éléskamrában megbúvó dió felhasználására, és még a család is hálás lesz ezért a finomságért. Csak ajánlani tudom, és még kezdő szakácsok is megbirkóznak a feladattal. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   14.6.2018

Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb diós sütemény, amit valaha készítettem. Nincs benne semmi felesleges krém vagy cicoma, csak a tökéletes diós tészta, amit egy jó nagy adag aprított dióval szórtam meg. Ideális recept a maradék, éléskamrában megbúvó dió felhasználására, és még a család is hálás lesz ezért a finomságért. Csak ajánlani tudom, és még kezdő szakácsok is megbirkóznak a feladattal. Szerző: Lacusin

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
200 ml
olaj
300 g
kristálycukor
1 db
vaníliacukor
500 ml
tej
500 g
rétesliszt
1 kv. kanál
fahéj
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
lekvár
2 kv. kanál
szódabikarbóna
5 ev. kanál
darált dió

Szóráshoz:

100 g
apróra vágott dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztához a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
  3. A tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval, majd a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása