Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb diós sütemény, amit valaha készítettem. Nincs benne semmi felesleges krém vagy cicoma, csak a tökéletes diós tészta, amit egy jó nagy adag aprított dióval szórtam meg. Ideális recept a maradék, éléskamrában megbúvó dió felhasználására, és még a család is hálás lesz ezért a finomságért. Csak ajánlani tudom, és még kezdő szakácsok is megbirkóznak a feladattal. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 14.6.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Amerikai diós szelet, verhetetlen sütemény

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
200 mlolaj
300 gkristálycukor
1 dbvaníliacukor
500 mltej
500 grétesliszt
1 kv. kanálfahéj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
2 ev. kanállekvár
2 kv. kanálszódabikarbóna
5 ev. kanáldarált dió
Szóráshoz:
100 gapróra vágott dió

Elkészítés menete

  1. A tésztához a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
  3. A tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval, majd a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal