Ananászos csodaszelet

Annyira lágy, annyira puha és annyira finom, hogy ez az ananászos sütemény tényleg megérdemli az ananászos csodaszelet nevet. A tészta puha és szaftos, a krém fantasztikus, szinte szétolvad a szájban. Kávéval, teával, kakaóval, de önmagában is csodálatos finomság. Készítettem már egy extra réteg tejszínhabbal is, a tetejét pedig nemcsak csokiöntettel és dióval lehet díszíteni, hanem akár reszelt csokoládéval, vagy bármilyen más öntettel.

Hozzáadta:, 26.10.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Ananászos csodaszelet

Hozzávalók

Tészta:
1.5 bögrerétesliszt
1.5 bögrekristálycukor
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálszódabikarbóna
1 dbananászkonzerv (300 ml)
Krém:
2 dbnatúr krémsajt
2 dobozvaníliapuding (pl. Danette)
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
Befejezéshez:
csokiszósz
darált dió

Elkészítés menete

  1. Az ananászt a levével együtt leturmixuljuk, hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a tojást, a cukrot, a szódabikarbónát, majd a tésztát tepsibe tesszük és 175 fokon aranyszínűre sütjük
  2. Miután megsült, megkenjük a krémmel (az összes hozzávalót alaposan elkeverjük), csokiöntettel és darált dióval díszítjük.
  3. 33x22 cm-es tepsit használtam.

 

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL