Ananászos-kókuszos torta sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Túrós édességek, sütemények, Torták, Ünnepek, Ananász, Gyümölcs szerint, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
A tegnapi ünnepség igazán jól sikerült, és ehhez az is hozzájárult, hogy az ünnepeltnek ezt a pompás ananászos-kókuszos tortát készítettem, ráadásul sütés nélkül. A torta nagyon egyszerű, de elég sokat kell a hűtőben pihennie. Éppen ezért az alapot már előző nap este elkészítettem, a befejezést kora délutánra hagytam, majd délutánra tökéletesen lehűlt. Túró, ananász, kókusztejszín, keksz, mandula, tejszínhab… Csupa olyan finomság, ami önmagában is nagyon finom, de együtt valami csoda! Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Túrós édességek, sütemények, Torták, Ünnepek, Ananász, Gyümölcs szerint, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Alap:
Töltelék:
Felső réteg:
- A kekszet por állagúra törjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a mandulát és elkeverjük. Ezzel az alappal béleljük ki a 26 cm átmérőjű tortaforma alját. Alaposan lenyomkodjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
- Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Két egyenlő részre osztjuk az ananászlevet, az egyikben elkeverjük a zselatinport. az ananászkarikák egy részét félbe vágjuk, ezzel béleljük ki a tortaforma oldalát. A maradék ananászt felkockázzuk, egy részét félretesszük a díszítéshez.
- A túrót, cukrot, kókusztejet, szirupot, citromlevet krémesre dolgozzuk. Az ananászlével elkevert zselatinport felmelegítjük, de ügyeljünk arra, hogy na forrjon fel! Egy kevés túrós alapot hozzáadjunk, elkeverjük, majd ezt adjuk hozzá a túrós töltelékhez. Elkeverjük, beleszórjuk a felkockázott ananászt. A habtejszínt habbá verjük és ezt is beleforgatjuk (óvatosan) a túrós alapba. Rávisszük a tortaformában lévő kekszes alapra, elegyengetjük, és legalább 6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
- A másik adag ananászlevet 500 ml-ig vízzel felöntjük, majd a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük a tortazselét. Ezt a zselét öntjük rá a torta tetejére, ismét hűtőszekrénybe tesszük. Miután a tortazselé megkötött, tejszínhabbal, ananásszal díszítjük, esetleg csokipasztillával vagy más ehető édes dísszel.