Ananászos-kókuszos torta sütés nélkül

A tegnapi ünnepség igazán jól sikerült, és ehhez az is hozzájárult, hogy az ünnepeltnek ezt a pompás ananászos-kókuszos tortát készítettem, ráadásul sütés nélkül. A torta nagyon egyszerű, de elég sokat kell a hűtőben pihennie. Éppen ezért az alapot már előző nap este elkészítettem, a befejezést kora délutánra hagytam, majd délutánra tökéletesen lehűlt. Túró, ananász, kókusztejszín, keksz, mandula, tejszínhab… Csupa olyan finomság, ami önmagában is nagyon finom, de együtt valami csoda! Szerző: Petra

Recept Ananászos-kókuszos torta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
150 gvajas keksz
100 gőrölt mandula
100 gvaj
Töltelék:
2 x 425 gszeletelt ananász konzerv
20 gzselatinpor
400 gtúró
100 gporcukor
200 mlkókusztej (krémes, sűrű)
3 ev. kanálkókuszszirup (ha nincs, akkor cukorszirup)
5 ev. kanálcitromlé
400 mlhabtejszín
Felső réteg:
1 csomagtortazselé (extra gyors)
ananász konzerv leve

Elkészítés menete

  1. A kekszet por állagúra törjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a mandulát és elkeverjük. Ezzel az alappal béleljük ki a 26 cm átmérőjű tortaforma alját. Alaposan lenyomkodjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Két egyenlő részre osztjuk az ananászlevet, az egyikben elkeverjük a zselatinport. az ananászkarikák egy részét félbe vágjuk, ezzel béleljük ki a tortaforma oldalát. A maradék ananászt felkockázzuk, egy részét félretesszük a díszítéshez.
  3. A túrót, cukrot, kókusztejet, szirupot, citromlevet krémesre dolgozzuk. Az ananászlével elkevert zselatinport felmelegítjük, de ügyeljünk arra, hogy na forrjon fel! Egy kevés túrós alapot hozzáadjunk, elkeverjük, majd ezt adjuk hozzá a túrós töltelékhez. Elkeverjük, beleszórjuk a felkockázott ananászt. A habtejszínt habbá verjük és ezt is beleforgatjuk (óvatosan) a túrós alapba. Rávisszük a tortaformában lévő kekszes alapra, elegyengetjük, és legalább 6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A másik adag ananászlevet 500 ml-ig vízzel felöntjük, majd a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük a tortazselét. Ezt a zselét öntjük rá a torta tetejére, ismét hűtőszekrénybe tesszük. Miután a tortazselé megkötött, tejszínhabbal, ananásszal díszítjük, esetleg csokipasztillával vagy más ehető édes dísszel.