Ananászos Pina Colada szelet

Recept Ananászos Pina Colada szelet

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Egzotikus édesség. Az ananász még mindig különlegességnek számít, nem sűrűn vásároljuk. De ha igen, akkor jobbnál jobb édességekhez. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
200 grétesliszt
2 ev. kanálolaj
10 ev. kanállangyos víz

Töltelék:

1 lananászkonzerv
1 csomagvanília ízű pudingpor

Krém:

0,5 ltej
1 dbvanília ízű pudingpor
250 gvaj
150 gporcukor
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, ekkor kerül bele az olaj és a víz. Miután ezzel is eldolgozzuk, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 25 perc.
  3. Az ananász levét leszűrjük. Kb. fél liter ananászlére van szükségünk, ha kevesebb, akkor vízzel felöntjük. Hozzáadunk 1 csomag pudingport, hozzáadjuk az apróra vágott ananászt is, majd pudingot főzünk belőle. Amikor kissé kihűlt, ráöntjük a tésztára.
  4. Fél liter tejben csomómentesre keverjük a pudingport, megfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, kis adagokban. Minden egyes adag vaj után alaposan kikeverjük.
  5. A krémet rákenjük az ananászos réteg tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás