Ananászos Pina Colada szelet

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Egzotikus édesség. Az ananász még mindig különlegességnek számít, nem sűrűn vásároljuk. De ha igen, akkor jobbnál jobb édességekhez. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
200 grétesliszt
2 ev. kanálolaj
10 ev. kanállangyos víz
Töltelék:
1 lananászkonzerv
1 csomagvanília ízű pudingpor
Krém:
0,5 ltej
1 dbvanília ízű pudingpor
250 gvaj
150 gporcukor
kókuszreszelék
- A tojássárgát a cukorral kikeverjük, ekkor kerül bele az olaj és a víz. Miután ezzel is eldolgozzuk, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 25 perc.
- Az ananász levét leszűrjük. Kb. fél liter ananászlére van szükségünk, ha kevesebb, akkor vízzel felöntjük. Hozzáadunk 1 csomag pudingport, hozzáadjuk az apróra vágott ananászt is, majd pudingot főzünk belőle. Amikor kissé kihűlt, ráöntjük a tésztára.
- Fél liter tejben csomómentesre keverjük a pudingport, megfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, kis adagokban. Minden egyes adag vaj után alaposan kikeverjük.
- A krémet rákenjük az ananászos réteg tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ananasový zákusek Piňakoláda.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS