TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ananász Ananászos Pina Colada szelet
Ananászos Pina Colada szelet
Recept Ananászos Pina Colada szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egzotikus édesség. Az ananász még mindig különlegességnek számít, nem sűrűn vásároljuk. De ha igen, akkor jobbnál jobb édességekhez. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   29.12.2021

Ananászos Pina Colada szelet

Egzotikus édesség. Az ananász még mindig különlegességnek számít, nem sűrűn vásároljuk. De ha igen, akkor jobbnál jobb édességekhez. Szerző: Marta

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
150 g
kristálycukor
200 g
rétesliszt
2 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
langyos víz

Töltelék:

1 l
ananászkonzerv
1 csomag
vanília ízű pudingpor

Krém:

0,5 l
tej
1 db
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj
150 g
porcukor
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, ekkor kerül bele az olaj és a víz. Miután ezzel is eldolgozzuk, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon aranyszínűre sütjük – kb. 25 perc.
  3. Az ananász levét leszűrjük. Kb. fél liter ananászlére van szükségünk, ha kevesebb, akkor vízzel felöntjük. Hozzáadunk 1 csomag pudingport, hozzáadjuk az apróra vágott ananászt is, majd pudingot főzünk belőle. Amikor kissé kihűlt, ráöntjük a tésztára.
  4. Fél liter tejben csomómentesre keverjük a pudingport, megfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, kis adagokban. Minden egyes adag vaj után alaposan kikeverjük.
  5. A krémet rákenjük az ananászos réteg tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása