TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Ananászos szelet sütés nélkül
Ananászos szelet sütés nélkül
Recept Ananászos szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.8.2022

Ananászos szelet sütés nélkül

A sütés nélküli édességeket nagyon kedvelem. Főleg akkor, ha gyümölcsös.

Alapanyagok

Hozzávalók:

1 db
ananászkonzerv (kb. 450 ml)
1 db
vanília ízű pudingpor
100 g
hosszú piskóta
2 evőkanál
rum
300 ml
víz
1 csomag
vaníliacukor
fél citrom leve
2 evőkanál
ananászszirup
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az ananászkonzerv levét felfogjuk és 500 ml-ig vízzel feltöltjük. Ananászsziruppal ízesítjük. 100 ml-t kimérünk, ezt rummal ízesítjük, majd ebbe mártjuk bele a piskótát. A piskótát fóliával kibélelt, kisebb formába tesszük.
  2. A maradék 400 ml ananászlevet a pudingporral csomómentesre keverjük, vaníliacukorral és citrom levével ízesítjük, pudingot főzünk. A puding felét ráöntjük a piskótára. Erre kerül egy réteg ananász. Az ananászra ismét egy réteg ananászlébe mártott piskóta kerül, erre ismét ananászt teszünk, majd ráöntjük a maradék pudingot.
  3. Hűtőbe tesszük, kihűtjük. Kivesszük a formából, tejszínhabbal és ananászdarabokkal díszítjük.

*TIPP: Az édességhez őzgerinc formát is használhatunk. Jó étvágyat!

A receptét köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkanak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása