„Angyalok könnye” torta

Különleges torta a könnyed desszertek és sütemények kedvelőinek. Kinézetre is pompás, az íze pedig magával ragad. Egyszerűen odavagyok a finom túrós töltelékért, a tojáshab pedig tökéletesen kiegészíti az egész kompozíciót. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem kell hozzá egyáltalán sok előkészület, a végeredmény mégis fantasztikus. Hát kell ennél több? Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept „Angyalok könnye” torta

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml)
1 bögrerétesliszt
1 db tojás
80 gvaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanál porcukor
Túrós réteg:
500 gtúró
2 ev. kanálporcukor
3 dbtojássárga
100 gtejföl
1 csomagvaníliacukor
Tetejére:
3 dbtojásfehérje
3 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk a vajat és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A túrót a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és egységes krémmé dolgozzuk.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és kibéleljük vele a torta sütőforma alját, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. Én 22 cm átmérőjű formát használtam. A tésztával a sütőforma falát is bevontam (kb. 1 cm magasan), majd megtöltöttem a túrós töltelékkel. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Rákanalazzuk a forró sütemény tetejére és 15 percre visszatesszük a sütőbe. További 15 percig sütjük. Jó étvágyat!%1