Aranygaluska fahéjjal és dióval

Hozzáadta: Babu27, 8.12.2016
Kategória: Főételek, Édes főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Amikor gyerek voltam, elég ritkán készített anyukám aranygaluskát. Most, hogy már én is háziasszony és anyuka vagyok, úgy gondolom, ez az édesség méltó helyet foglal el a család kedvenc főételeinek ranglistáján. Igaz, az elkészítése időigényes, mégis sokszor készítem, mert a gyerekek és a férjem imádják. Most egy kicsit meg is bolondítottam az eredeti, anyukámtól tanult receptet, és így készült el az aranygaluska fahéjjal és dióval. Vaníliapudinggal valami isteni, a fahéj és dió fantasztikus ízvilágot kölcsönöz neki.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 8.12.2016
Kategória: Főételek, Édes főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 grétesliszt
60 gvaj
60 gkristálycukor
5 gsó
30 gélesztő
300 mlmeleg tej
1 dbtojás
100 mlnapraforgóolaj
100 gdarált dió
1 kv. kanálfahéj
Krém:
500 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS