Aranygaluska fahéjjal és dióval

Recept Aranygaluska fahéjjal és dióval
KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor gyerek voltam, elég ritkán készített anyukám aranygaluskát. Most, hogy már én is háziasszony és anyuka vagyok, úgy gondolom, ez az édesség méltó helyet foglal el a család kedvenc főételeinek ranglistáján. Igaz, az elkészítése időigényes, mégis sokszor készítem, mert a gyerekek és a férjem imádják. Most egy kicsit meg is bolondítottam az eredeti, anyukámtól tanult receptet, és így készült el az aranygaluska fahéjjal és dióval. Vaníliapudinggal valami isteni, a fahéj és dió fantasztikus ízvilágot kölcsönöz neki.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
60 gvaj
60 gkristálycukor
5 g
30 gélesztő
300 mlmeleg tej
1 dbtojás
100 mlnapraforgóolaj
100 gdarált dió
1 kv. kanálfahéj

Krém:

500 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy kevés tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a vajat, a maradék tejet, a tojást, végül hozzáadjuk a kovászt és az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta ragadna a kezünkhöz, nem gond, miután az aranygaluska megsült, puha és levegős lesz.
  3. A tésztát meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, a tésztát kinyújtjuk és egy pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat olajba mártjuk, és egy tepsire rakjuk. A korongokat szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét megszórjuk a dióval és a fahéjjal.
  5. Az aranygaluskát 220 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  6. Az aranygaluskát vaníliapudinggal tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás