TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Aranygaluska Aranygaluska fahéjjal és dióval
Aranygaluska fahéjjal és dióval
Recept Aranygaluska fahéjjal és dióval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   8.12.2016

Aranygaluska fahéjjal és dióval

Amikor gyerek voltam, elég ritkán készített anyukám aranygaluskát. Most, hogy már én is háziasszony és anyuka vagyok, úgy gondolom, ez az édesség méltó helyet foglal el a család kedvenc főételeinek ranglistáján. Igaz, az elkészítése időigényes, mégis sokszor készítem, mert a gyerekek és a férjem imádják. Most egy kicsit meg is bolondítottam az eredeti, anyukámtól tanult receptet, és így készült el az aranygaluska fahéjjal és dióval. Vaníliapudinggal valami isteni, a fahéj és dió fantasztikus ízvilágot kölcsönöz neki.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
60 g
vaj
60 g
kristálycukor
5 g
30 g
élesztő
300 ml
meleg tej
1 db
tojás
100 ml
napraforgóolaj
100 g
darált dió
1 kv. kanál
fahéj

Krém:

500 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kevés tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a vajat, a maradék tejet, a tojást, végül hozzáadjuk a kovászt és az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha a tészta ragadna a kezünkhöz, nem gond, miután az aranygaluska megsült, puha és levegős lesz.
  3. A tésztát meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, a tésztát kinyújtjuk és egy pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat olajba mártjuk, és egy tepsire rakjuk. A korongokat szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét megszórjuk a dióval és a fahéjjal.
  5. Az aranygaluskát 220 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  6. Az aranygaluskát vaníliapudinggal tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása