TopReceptek.hu Ünnepek Farsang Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel
Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel
Recept Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   26.9.2017

Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Nagyon szeretem a képviselőfánkot, és ez a változat tényleg az egyik legjobb, amit valaha ettem. ez nemcsak a finom tésztának, hanem annak a két pompás és nagyon finom vaníliás és karamellás tölteléknek köszönhető, ami a két tésztalap között meglapul. Fantasztikusra sikerültek, és mindenki lecsapott rá. Szinte olyan volt, mintha a cukrászdából hoztam volna. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell tőle félni, csak bizony időigényes. Ha sikerül karamelles sűrített tejet beszerezni, akkor az nagyban lecsökkenti az elkészítési időt.

Alapanyagok

Tészta:

350 ml
víz
170 g
margarin
250 g
búzafinomliszt
5 db
tojás

Vaníliás töltelék:

500 ml
tej
1 db
vanília ízű pudingpor
1 db
tojássárgája
1 db
vaníliacukor
150 g
kristálycukor
250 g
vaj

Karamellás töltelék:

1 db
sűrített tej konzerv
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet és a margarint egy edénybe tesszük, felforraljuk (megvárjuk, amíg a vaj felolvad). Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg jó sűrű tésztát nem kapunk, és a tészta már elválik az edény oldalától. A tésztát levesszük a tűzről, majd kicsit kihűtjük.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, akár kézi robotgéppel és dolgozhatunk.
  3. A kihűlt tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsi aljára elkezdjük formázni a kis fánkokat. A fánkokat 200 fokon megsütjük.
  4. A tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha a töltelék már jó krémes.
  5. A konzerv sűrített tejet forrásban lévő vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. Ha tudunk venni karamellás sűrített tejet, az nagyban könnyíti a dolgunkat. A karamellás sűrített tejhez hozzáadjuk a vajat, krémes állagúra dolgozzuk.
  6. A megsült és kihűlt fánkokat félbe vágjuk, majd először a karamellás krémmel töltjük meg (ez nehezebb és sűrűbb), majd a vaníliás krémmel.
  7. A fánkok tetejét a maradék krémekkel díszíthetjük. Szerintem egyszerű, mint karamellt készíteni és azzal megkenni.
  8. A fánkok nagyon finomak, és olyan, mintha cukrászdában vásároltuk volna. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes, de megéri a fáradozást.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása