Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Nagyon szeretem a képviselőfánkot, és ez a változat tényleg az egyik legjobb, amit valaha ettem. ez nemcsak a finom tésztának, hanem annak a két pompás és nagyon finom vaníliás és karamellás tölteléknek köszönhető, ami a két tésztalap között meglapul. Fantasztikusra sikerültek, és mindenki lecsapott rá. Szinte olyan volt, mintha a cukrászdából hoztam volna. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell tőle félni, csak bizony időigényes. Ha sikerül karamelles sűrített tejet beszerezni, akkor az nagyban lecsökkenti az elkészítési időt.

Hozzáadta:, 26.9.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Hozzávalók

Tészta:
350 mlvíz
170 gmargarin
250 gbúzafinomliszt
5 dbtojás
Vaníliás töltelék:
500 mltej
1 dbvanília ízű pudingpor
1 dbtojássárgája
1 dbvaníliacukor
150 gkristálycukor
250 gvaj
Karamellás töltelék:
1 dbsűrített tej konzerv
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. A vizet és a margarint egy edénybe tesszük, felforraljuk (megvárjuk, amíg a vaj felolvad). Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg jó sűrű tésztát nem kapunk, és a tészta már elválik az edény oldalától. A tésztát levesszük a tűzről, majd kicsit kihűtjük.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, akár kézi robotgéppel és dolgozhatunk.
  3. A kihűlt tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsi aljára elkezdjük formázni a kis fánkokat. A fánkokat 200 fokon megsütjük.
  4. A tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha a töltelék már jó krémes.
  5. A konzerv sűrített tejet forrásban lévő vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. Ha tudunk venni karamellás sűrített tejet, az nagyban könnyíti a dolgunkat. A karamellás sűrített tejhez hozzáadjuk a vajat, krémes állagúra dolgozzuk.
  6. A megsült és kihűlt fánkokat félbe vágjuk, majd először a karamellás krémmel töltjük meg (ez nehezebb és sűrűbb), majd a vaníliás krémmel.
  7. A fánkok tetejét a maradék krémekkel díszíthetjük. Szerintem egyszerű, mint karamellt készíteni és azzal megkenni.
  8. A fánkok nagyon finomak, és olyan, mintha cukrászdában vásároltuk volna. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes, de megéri a fáradozást.