Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Hozzáadta: Alexa96, 26.9.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok, Pudingos receptek
Nagyon szeretem a képviselőfánkot, és ez a változat tényleg az egyik legjobb, amit valaha ettem. ez nemcsak a finom tésztának, hanem annak a két pompás és nagyon finom vaníliás és karamellás tölteléknek köszönhető, ami a két tésztalap között meglapul. Fantasztikusra sikerültek, és mindenki lecsapott rá. Szinte olyan volt, mintha a cukrászdából hoztam volna. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell tőle félni, csak bizony időigényes. Ha sikerül karamelles sűrített tejet beszerezni, akkor az nagyban lecsökkenti az elkészítési időt.
Hozzáadta: Alexa96, 26.9.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Vaníliás töltelék:
Karamellás töltelék:
- A vizet és a margarint egy edénybe tesszük, felforraljuk (megvárjuk, amíg a vaj felolvad). Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg jó sűrű tésztát nem kapunk, és a tészta már elválik az edény oldalától. A tésztát levesszük a tűzről, majd kicsit kihűtjük.
- Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, akár kézi robotgéppel és dolgozhatunk.
- A tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha a töltelék már jó krémes.
- A konzerv sűrített tejet forrásban lévő vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. Ha tudunk venni karamellás sűrített tejet, az nagyban könnyíti a dolgunkat. A karamellás sűrített tejhez hozzáadjuk a vajat, krémes állagúra dolgozzuk.
- A megsült és kihűlt fánkokat félbe vágjuk, majd először a karamellás krémmel töltjük meg (ez nehezebb és sűrűbb), majd a vaníliás krémmel.
- A fánkok tetejét a maradék krémekkel díszíthetjük. Szerintem egyszerű, mint karamellt készíteni és azzal megkenni.
- A fánkok nagyon finomak, és olyan, mintha cukrászdában vásároltuk volna. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes, de megéri a fáradozást.