Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Nagyon szeretem a képviselőfánkot, és ez a változat tényleg az egyik legjobb, amit valaha ettem. ez nemcsak a finom tésztának, hanem annak a két pompás és nagyon finom vaníliás és karamellás tölteléknek köszönhető, ami a két tésztalap között meglapul. Fantasztikusra sikerültek, és mindenki lecsapott rá. Szinte olyan volt, mintha a cukrászdából hoztam volna. Az elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell tőle félni, csak bizony időigényes. Ha sikerül karamelles sűrített tejet beszerezni, akkor az nagyban lecsökkenti az elkészítési időt.

Recept Az egyik legjobb képviselőfánk vaníliás és karamellás krémmel

Hozzávalók

Tészta:
350 mlvíz
170 gmargarin
250 gbúzafinomliszt
5 dbtojás
Vaníliás töltelék:
500 mltej
1 dbvanília ízű pudingpor
1 dbtojássárgája
1 dbvaníliacukor
150 gkristálycukor
250 gvaj
Karamellás töltelék:
1 dbsűrített tej konzerv
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. A vizet és a margarint egy edénybe tesszük, felforraljuk (megvárjuk, amíg a vaj felolvad). Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg jó sűrű tésztát nem kapunk, és a tészta már elválik az edény oldalától. A tésztát levesszük a tűzről, majd kicsit kihűtjük.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, akár kézi robotgéppel és dolgozhatunk.
  3. A kihűlt tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsi aljára elkezdjük formázni a kis fánkokat. A fánkokat 200 fokon megsütjük.
  4. A tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha a töltelék már jó krémes.
  5. A konzerv sűrített tejet forrásban lévő vízbe tesszük és legalább két órát főzzük. Ha tudunk venni karamellás sűrített tejet, az nagyban könnyíti a dolgunkat. A karamellás sűrített tejhez hozzáadjuk a vajat, krémes állagúra dolgozzuk.
  6. A megsült és kihűlt fánkokat félbe vágjuk, majd először a karamellás krémmel töltjük meg (ez nehezebb és sűrűbb), majd a vaníliás krémmel.
  7. A fánkok tetejét a maradék krémekkel díszíthetjük. Szerintem egyszerű, mint karamellt készíteni és azzal megkenni.
  8. A fánkok nagyon finomak, és olyan, mintha cukrászdában vásároltuk volna. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes, de megéri a fáradozást.