Tarkedli lekvárral és csokoládéval
Hozzáadva: 28.1.2017
Emlékszem, nagymamám konyhájában mindig csodálkozva nézegettem a tarkedlisütőt, amiben egyszerre 7 tarkedlit is meg tudott sütni, és ezért szinte pillanatok alatt készítette el ezt az édességet az unokaseregnek. A tarkedli lekvárral és csokoládéval nálunk is nagy kedvenc, örömmel készítem a gyerekeknek, bár a klasszikus, nagymamánál látott tarkedlisütőt sajnos nem tudtam beszerezni. Helyette tükörtojás sütőformát használok, de ezzel is tökéletes kis fánkocskákat lehet készíteni. Szilvalekvárral és reszelt csokoládéval tálalom, esetleg vaníliacukorral elkevert tejföllel.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Kedvenc palacsintám
Hozzáadva: 9.3.2017
Sokszor sokféle palacsintát készítettem, de nekem leginkább ez a palacsintatészta recept vált be. A titka, hogy a tészta csomómentes legyen, és legalább 1 órát pihentessük a hűtőben. Én a tésztájába egy kevés porcukrot is raktam (próbáltam már kristálycukorral is, de akkor leragadt sütés közben), az olajat pedig elhagytam. Ha a tészta túl sűrű, akkor szódavízzel hígítható. Én szeretem a vékony palacsintákat, így törekedtem arra, hogy minél vékonyabb legyen. A kedvenc palacsintámat lekvárral, csokoládéval és túróval töltöttem. A recept alkalmas sós palacsinták készítésére is, ilyenkor a porcukrot a tésztájából elhagyom, és egy csipet só helyett 2-3 csipetet rakok a tésztába.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal
Hozzáadva: 30.9.2018
Egy újabb remek öltelt arra, ha már unjuk az édes palacsintákat. A csirkemellel töltött palacsinta besamellel és sajttal nem árul zsákbamacskát: a töltelék jó adag csirkemell finoman fűszerezve, zöldségesen. A megtöltött palacsintákat a besamellel nyakon öntjük, a tetejét pedig reszelt sajttal bőven megszórjuk, a többit pedig a sütőre bízzuk. A csirkemellet természetesen csirkecombra vagy akár más húsra is cserélhetjük, a zöldségeket pedig tetszés szerint variálhatjuk. Szerző: Triniti
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Lágy buborékos palacsinta
Hozzáadva: 28.3.2017
A lágy buborékos palacsinta a klasszikus palacsintához képest vékonyabb, puhább, természetesen lyukacsos, és nagyon finom! A kis lyukak – buborékok a térfogatnövelőnek köszönhetően alakulnak ki, ami ebben az esetben az élesztő. Titka, hogy a tésztát kelesztjük, és akkor jó, ha már jól megkelt, a térfogata pedig sokkal nagyobb, mint az elején. A többi lépés már a megszokott: olajjal kikent, forró serpenyőbe egy merőkanálnyi tészta kerül, majd a palacsinták mindkét oldalát megsütjük.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE