Az egyik legjobb palacsintatészta

Bátran állíthatom, hogy az egyik legnagyobb palacsintafaló vagyok, már megsaccolni se tudom, életemben mennyi palacsintát ettem meg összesen. Mivel kísérletező típus vagyok, szeretem az egyes recepteket kipróbálni, és a rengetek recept közül ez vált be a legjobban. Szerintem rátaláltam az egyik legjobb palacsintatésztára, nálam ez a nyerő, de nyitott vagyok a további lehetőségekre is. Viszont amíg jobbat nem találok, addig marad ez a recept, és a jó sok lekváros, kakaós, túrós, almás, és még sok-sok egyéb töltelék.

Hozzáadta:, 26.8.2017
Kategória: Főételek, Előételek, falatkák
Recept Az egyik legjobb palacsintatészta

Hozzávalók

120 gbúzafinomliszt
300 mltej
1/2 kv. kanálporcukor
1 ev. kanálolaj
1 dbtojás

Elkészítés menete

  1. A tejet egy nagyobb tálba öntjük, majd egymás után belekeverjük a többi hozzávalót: először a cukrot, majd az olajat, végül a lisztet. Alaposan elkeverjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Legjobb, ha a tésztát előző nap este elkészítjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd reggel elkészítjük a palacsintákat.
  3. Ha erre nincs időnk, nem gond, a friss tésztával is nagyon egyszerű dolgozni.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A palacsintát nagyon kevés olajon készítjük el, mindkét felét aranyszínűre sütjük, majd kedvenc töltelékünkkel megtöltjük.