Az egyik legjobb tepsiben sült karfiol receptje
Imádom a karfiolt, szerintem igenis karakteres és ízletes zöldség, amiből rengeteg étel varázsolható. Persze az örök klasszikus a rántott karfiol. Ha egy kicsit mégis egészségesebben szeretnénk elkészíteni a fogást, akkor remeg választás a tepsiben sült karfiol. A recept egyáltalán nem bonyolult. A karfiolt csupán sós vízben előfőzzük, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát most reszelt sajttal, őrölt pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítettem, majd az egészet forró sütőben megsütöttem. Hihetetlenül finom lett.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 28.4.2017
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 dbkisebb karfiol
2/3 bögrezsemlemorzsa
1/2 kv. kanálfokhagymapor (esetleg granulátum, vagy zúzott fokhagyma)
1 kv. kanálőrölt pirospaprika (édes)
2 dbtojás
1/2 bögrereszelt sajt
ízlés szerint bors
szükség szerint növényi olaj
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. A karfiolt leszűrjük és rögtön hideg víz alá tesszük.%1%2
- A reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot, fokhagymaport, édes pirospaprikát elkeverjük, egy másik tálban felverjük a tojást.%3%4
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenjük.
- A karfiolt először a tojásba, majd a sajtos-fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Rátesszük a sütőpírral kibélelt tepsire, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.%5%6
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najlepszy sposób jak przygotować kalafior bez smażenia.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Das beste Rezept für panierten Blumenkohl aus dem Backofen an.
Elnézést a gépelési hibákért .
Neem tudddom kitörölnia recepteke? Ez mitől van ?