TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Azu tatár módra jázminrizzsel
Azu tatár módra jázminrizzsel
Recept Azu tatár módra jázminrizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.4.2021

Azu tatár módra jázminrizzsel

Már csak nevetve tudok visszagondolni arra az időszakra, amikor féltem a szaftos húsiktól és a mrtásoktól. Inkább választottam a rántott, pirított vagy tepsis dolgokat, vagy pedig a húsmentes ételeket részesítettem előnyben. Aztán erőt vettem magamon, és elkezdtem receptek után nézni. Azóta pedig a szaftos húsok, mártásokkal készült finomságok váltak a kedvenceimmé. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800 g
sertéshús (comb, csíkokra vágva)
2 db
nagyobb fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
kis paradicsompüré konzerv
1 ev. kanál
kristálycukor
2 db
babérlevél
1 l
alaplé
6 db
csemegeuborka (kockára vágva)
50 g
vaj
2 púpos ev. kanál
búzafinomliszt
olaj
só, őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst sózzuk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, elkeverjük, hűtőszekrényben legalább 2 órát pihentetjük. Ezután minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Az edényben, amiben a husikat pirítottuk, olajat hevítünk és ezen fonnyasztjuk meg a vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már felolvadt, belekerül a paradicsompüré. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a hússzeleteket, babérlevéllel és sóval ízesítjük, majd puhára főzzük.
  2. A puha vajat a liszttel elkeverjük, majd ezzel sűrítjük be a húsos levet. Hozzáadjuk a kockára vágott csmegeuborkát, további 10 percig főzzük. A végén sóval és borssal ízesítjük, de akár pár csepp szójaszószt is adhatunk hozzá.
  3. A csípős is nagyon jól áll neki, ízlés dolga. Jázminrizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása