Azu tatár módra jázminrizzsel
Már csak nevetve tudok visszagondolni arra az időszakra, amikor féltem a szaftos húsiktól és a mrtásoktól. Inkább választottam a rántott, pirított vagy tepsis dolgokat, vagy pedig a húsmentes ételeket részesítettem előnyben. Aztán erőt vettem magamon, és elkezdtem receptek után nézni. Azóta pedig a szaftos húsok, mártásokkal készült finomságok váltak a kedvenceimmé. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
800 gsertéshús (comb, csíkokra vágva)
2 dbnagyobb fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 dbkis paradicsompüré konzerv
1 ev. kanálkristálycukor
2 dbbabérlevél
1 lalaplé
6 dbcsemegeuborka (kockára vágva)
50 gvaj
2 púpos ev. kanálbúzafinomliszt
olaj
só, őrölt bors
- A húst sózzuk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, elkeverjük, hűtőszekrényben legalább 2 órát pihentetjük. Ezután minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Az edényben, amiben a husikat pirítottuk, olajat hevítünk és ezen fonnyasztjuk meg a vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már felolvadt, belekerül a paradicsompüré. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a hússzeleteket, babérlevéllel és sóval ízesítjük, majd puhára főzzük.
- A puha vajat a liszttel elkeverjük, majd ezzel sűrítjük be a húsos levet. Hozzáadjuk a kockára vágott csmegeuborkát, további 10 percig főzzük. A végén sóval és borssal ízesítjük, de akár pár csepp szójaszószt is adhatunk hozzá.
- A csípős is nagyon jól áll neki, ízlés dolga. Jázminrizzsel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Azu po tatarsku s jasmínovou rýží.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Azu po tatársky s jasmínovou ryžou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Azu nach Tatar mit Jasminreis an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS