Azu tatár módra jázminrizzsel

Recept Azu tatár módra jázminrizzsel

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Már csak nevetve tudok visszagondolni arra az időszakra, amikor féltem a szaftos húsiktól és a mrtásoktól. Inkább választottam a rántott, pirított vagy tepsis dolgokat, vagy pedig a húsmentes ételeket részesítettem előnyben. Aztán erőt vettem magamon, és elkezdtem receptek után nézni. Azóta pedig a szaftos húsok, mártásokkal készült finomságok váltak a kedvenceimmé. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.4.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

800 gsertéshús (comb, csíkokra vágva)
2 dbnagyobb fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 dbkis paradicsompüré konzerv
1 ev. kanálkristálycukor
2 dbbabérlevél
1 lalaplé
6 dbcsemegeuborka (kockára vágva)
50 gvaj
2 púpos ev. kanálbúzafinomliszt
olaj
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst sózzuk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, elkeverjük, hűtőszekrényben legalább 2 órát pihentetjük. Ezután minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Az edényben, amiben a husikat pirítottuk, olajat hevítünk és ezen fonnyasztjuk meg a vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már felolvadt, belekerül a paradicsompüré. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a hússzeleteket, babérlevéllel és sóval ízesítjük, majd puhára főzzük.
  2. A puha vajat a liszttel elkeverjük, majd ezzel sűrítjük be a húsos levet. Hozzáadjuk a kockára vágott csmegeuborkát, további 10 percig főzzük. A végén sóval és borssal ízesítjük, de akár pár csepp szójaszószt is adhatunk hozzá.
  3. A csípős is nagyon jól áll neki, ízlés dolga. Jázminrizzsel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás