TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával
Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával
Recept Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A saláta neve mindent elárul, nincs benne semmi csoda, az íze viszont cserébe fantasztikus! A csirkemellet csak gyorsan kockára vágtam és lepirítottam, majd elkevertem a zöldségekkel: lecsepegtetett bab és kukorica, kockára vágott uborka, a férjem kedvéért pedig egy kevés kockára vágott sajt is került bele. Elkevertem az öntettel, majd a tetejére pirított kenyérkockát szórtam, a textúra kedvéért. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   17.6.2020

Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával

A saláta neve mindent elárul, nincs benne semmi csoda, az íze viszont cserébe fantasztikus! A csirkemellet csak gyorsan kockára vágtam és lepirítottam, majd elkevertem a zöldségekkel: lecsepegtetett bab és kukorica, kockára vágott uborka, a férjem kedvéért pedig egy kevés kockára vágott sajt is került bele. Elkevertem az öntettel, majd a tetejére pirított kenyérkockát szórtam, a textúra kedvéért. Szerző: Lacusin

15 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
lecsepegtetett konzervbab
1 db
kígyóuborka
70 g
reszelni való sajt
1 db
csemegekukorica konzerv
1 ev. kanál
olívaolaj
3 ev. kanál
tejföl
1 ev. kanál
dijoni mustár
pár csepp citromlé
200 g
csirkemell filé
egy szelet kenyér
só és bors, ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Első lépésben a csirkemellet készítjük el: alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon aranyszínűre sütjük.
  2. A lecsepegtetett babot, lecsepegtetett kukoricát, kockázta vágott uborkát és kockára vágott sajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt húst, elkeverjük.
  3. Az öntettel folytatjuk: a tejfölt a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, megkóstoljuk, és ízlés szerint pár csepp citromlével ízesítjük. Ha biztosak vagyunk az öntet savasságában, akkor kóstolás nélkül is mehet hozzá citromlé.
  4. Az öntettel meglocsoljuk a salátát. A kenyeret felkockázzuk és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. A salátát még sóval és borssal ízesítjük, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása