Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával

A saláta neve mindent elárul, nincs benne semmi csoda, az íze viszont cserébe fantasztikus! A csirkemellet csak gyorsan kockára vágtam és lepirítottam, majd elkevertem a zöldségekkel: lecsepegtetett bab és kukorica, kockára vágott uborka, a férjem kedvéért pedig egy kevés kockára vágott sajt is került bele. Elkevertem az öntettel, majd a tetejére pirított kenyérkockát szórtam, a textúra kedvéért. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 17.6.2020
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Babos csirkesaláta, tejfölös-mustáros öntettel, pirított kenyérkockával

Hozzávalók

200 glecsepegtetett konzervbab
1 dbkígyóuborka
70 greszelni való sajt
1 dbcsemegekukorica konzerv
1 ev. kanálolívaolaj
3 ev. kanáltejföl
1 ev. kanáldijoni mustár
pár csepp citromlé
200 gcsirkemell filé
egy szelet kenyér
só és bors, ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. Első lépésben a csirkemellet készítjük el: alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon aranyszínűre sütjük.
  2. A lecsepegtetett babot, lecsepegtetett kukoricát, kockázta vágott uborkát és kockára vágott sajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt húst, elkeverjük.
  3. Az öntettel folytatjuk: a tejfölt a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, megkóstoljuk, és ízlés szerint pár csepp citromlével ízesítjük. Ha biztosak vagyunk az öntet savasságában, akkor kóstolás nélkül is mehet hozzá citromlé.
  4. Az öntettel meglocsoljuk a salátát. A kenyeret felkockázzuk és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. A salátát még sóval és borssal ízesítjük, pirított kenyérkockával tálaljuk.