Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal

Recept Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A bajor fánk tipikusan olyan desszert, amit biztos többször is elkészítünk majd. A házi lekvár a tetején és a tejszínhab magáért beszél. Ízletes, mutatós és mennyei az íze.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gbúzafinomliszt
250 grétesliszt
50 gcukor
50 gvaj
1 csomagvaníliacukor
2tojás sárgája
250 mltej
20 gélesztő
3 ev. kanál rum
csipet só

Szükséges még

házi lekvár
tejszínhab a díszítéshez
porcukor a hintéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búzafinomlisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, vaníliacukrot, puha vajat, tojássárgáját, rumot, végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és csomómentes tésztát készítünk.
  3. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A kiszaggatott tésztát még 15 percig pihentetjük, majd forró olajban mindkét felét aranybarnára sütjük.
  5. A fánkokat házi lekvárral és tejszínhabbal díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás