Bajor fánk

Recept Bajor fánk
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádjuk a fánkot, minden változatát, és minden mennyiségben! Igazi kalóriabomba, de hihetetlenül finom! Szerző: Enkar

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
1 kockaélesztő
70 gporcukor
250 mltej
3 dbtojás
80 gvaj
1 ev. kanálrum
csipet
ízlés szerintcitrom reszelt héja

Díszítés, töltelék:

200 mlhabtejszín
300 gszilvalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet langyosra melegítjük, a felét pedig tálba öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot és 4 evőanál lisztet. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A maradék lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot és tejet, a citrom reszelt héját, a tojássárgát, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat. Rummal ízesítjük, majd a tésztát lefedjük és 30 percig pihentetjük.
  3. A kapott tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 15 percig pihentetjük. A kis korongok közepére ujjunkkal kis mélyedést nyomunk.
  4. A korongokat kb. 2 cm vastag forró olajban mindkét oldalán készre sütjük. Lecsepegtetjük, majd a mélyedésbe lekvárt, esetleg tejszínhabot teszünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás