Balkáni kenyér sajtos töltelékkel

Recept Balkáni kenyér sajtos töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 24.4.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom és egyszerű az elkészítése! A kelt tésztát kétféle sajttal és paprikával töltöttem. Hogy még szebb legyen, zöld és piros színű paprikát választottam.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.4.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 mllangyos tej
25 golívaolaj
1 kv. kanál
1 ev. kanálkristálycukor
1/2 kockaélesztő (20-25 g)
1 dbtojás
360 gfinomliszt

Töltéshez:

150 gcheddar sajt
150 gkrémfehérjsajt vagy feta
1 dbpaprika, piros
1 dbpaprika, zöld
2 kv. kanálszezámmag

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt tejbe morzsoluk, egy kanál lisztet és cukrot keverünk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A többi hozzávalóval sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztes felületen és lisztes kézzel korong alakra formázzuk, a közepére pedig mélyedést nyomunk - ide kerül majd a töltelék. A töltelékhez a cheddart lereszeljük, a krémfehérsajtot kockázzuk vagy villával összetörjük, és ezeket elkeverjük a paprikával. A töltelékből fogyót formázun és a tésztára tesszük. Egy kevés tölteléket félreteszünk díszítéshez.
  3. A tésztával becsomagoljuk a tölteléket, majd kezünkkel ismét korong alakúra nyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük. A tetejére rátesszük a félretett tölteléket. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. Amíg a sütő melegszik, a tészta szépen pihenget és kel.
  5. 35 percig süjtük, sütés közben azért figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás