TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Balkáni kenyér sajtos töltelékkel
Balkáni kenyér sajtos töltelékkel
Recept Balkáni kenyér sajtos töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom és egyszerű az elkészítése! A kelt tésztát kétféle sajttal és paprikával töltöttem. Hogy még szebb legyen, zöld és piros színű paprikát választottam.

TopPetra TopPetra    ·   24.4.2021

Balkáni kenyér sajtos töltelékkel

Finom és egyszerű az elkészítése! A kelt tésztát kétféle sajttal és paprikával töltöttem. Hogy még szebb legyen, zöld és piros színű paprikát választottam.

65 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 ml
langyos tej
25 g
olívaolaj
1 kv. kanál
1 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kocka
élesztő (20-25 g)
1 db
tojás
360 g
finomliszt

Töltéshez:

150 g
cheddar sajt
150 g
krémfehérjsajt vagy feta
1 db
paprika, piros
1 db
paprika, zöld
2 kv. kanál
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
65 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt tejbe morzsoluk, egy kanál lisztet és cukrot keverünk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A többi hozzávalóval sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztes felületen és lisztes kézzel korong alakra formázzuk, a közepére pedig mélyedést nyomunk - ide kerül majd a töltelék. A töltelékhez a cheddart lereszeljük, a krémfehérsajtot kockázzuk vagy villával összetörjük, és ezeket elkeverjük a paprikával. A töltelékből fogyót formázun és a tésztára tesszük. Egy kevés tölteléket félreteszünk díszítéshez.
  3. A tésztával becsomagoljuk a tölteléket, majd kezünkkel ismét korong alakúra nyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük. A tetejére rátesszük a félretett tölteléket. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. Amíg a sütő melegszik, a tészta szépen pihenget és kel.
  5. 35 percig süjtük, sütés közben azért figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása