Az alapkrémmel kezdjük. A pudingot és zselatinport 300 ml hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
A sötét krémhez a tört kekszet és diót elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és tejszínt, elkeverjük, majd az alap krémből 600 g-ot hozzákeverünk.
A maradék alapkrémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Óvatosan eldolgozzuk, majd a tejföl is belekerül.
A kekszet formába tesszük (tejben feloldott instant kávéba is mártogathatjuk). Erre kerül a sötét krém, elegyengetjük. Erre tesszük rá a világos krémet, ezt is elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
Az öntethez a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadunk 1 kanál instant kávét. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a felolvasztott csokoládéba. Ezt kenjük rá a krém tetejére. Lehűtjük, majd felszeleteljük, tálaljuk.