Bambino szelet sütés nélkül

Recept Bambino szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Időigényes édesség, de érdemes elkészíteni! Ráadásul sütés nélkül készül.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

50 gvajas keksz, esetleg hosszúkás babapiskóta

Alapkrém:

700 mlzsírosabb tej
300 mlhabtejszín
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 csomagtejszín ízű krémpor
2 csomagzselatin
100 gvaj

Sötét krém:

300 gdarált kakaós keksz
100 gdarált dió
200 mlhabtejszín
2 ev. kanálbaracklekvár

Világos krém:

100 gfehér csokoládé
200 gtejföl

Öntet:

100 gcsokoládé
250 mlhabtejszín
1 kv. kanálinstant kávé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alapkrémmel kezdjük. A pudingot és zselatinport 300 ml hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  2. A sötét krémhez a tört kekszet és diót elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és tejszínt, elkeverjük, majd az alap krémből 600 g-ot hozzákeverünk.
  3. A maradék alapkrémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Óvatosan eldolgozzuk, majd a tejföl is belekerül.
  4. A kekszet formába tesszük (tejben feloldott instant kávéba is mártogathatjuk). Erre kerül a sötét krém, elegyengetjük. Erre tesszük rá a világos krémet, ezt is elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
  5. Az öntethez a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadunk 1 kanál instant kávét. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a felolvasztott csokoládéba. Ezt kenjük rá a krém tetejére. Lehűtjük, majd felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás