TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Bambino szelet sütés nélkül
Bambino szelet sütés nélkül
Recept Bambino szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Bambino szelet sütés nélkül

Időigényes édesség, de érdemes elkészíteni! Ráadásul sütés nélkül készül.

Alapanyagok

Alap:

50 g
vajas keksz, esetleg hosszúkás babapiskóta

Alapkrém:

700 ml
zsírosabb tej
300 ml
habtejszín
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
tejszín ízű krémpor
2 csomag
zselatin
100 g
vaj

Sötét krém:

300 g
darált kakaós keksz
100 g
darált dió
200 ml
habtejszín
2 ev. kanál
baracklekvár

Világos krém:

100 g
fehér csokoládé
200 g
tejföl

Öntet:

100 g
csokoládé
250 ml
habtejszín
1 kv. kanál
instant kávé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alapkrémmel kezdjük. A pudingot és zselatinport 300 ml hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  2. A sötét krémhez a tört kekszet és diót elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és tejszínt, elkeverjük, majd az alap krémből 600 g-ot hozzákeverünk.
  3. A maradék alapkrémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Óvatosan eldolgozzuk, majd a tejföl is belekerül.
  4. A kekszet formába tesszük (tejben feloldott instant kávéba is mártogathatjuk). Erre kerül a sötét krém, elegyengetjük. Erre tesszük rá a világos krémet, ezt is elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
  5. Az öntethez a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadunk 1 kanál instant kávét. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a felolvasztott csokoládéba. Ezt kenjük rá a krém tetejére. Lehűtjük, majd felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása