Banán párizsi krémben

Recept Banán párizsi krémben
KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni desszert a banán és csokoládés krém kedvelőinek. Ez a finomság ezt a kettőt ötvözi, ráadásul zseniálisan. Az egyik legjobb kombináció, amivel találkoztam, természetesen pár további alapanyag felhasználásával. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

400 mlhabtejszín (legalább 30%-os)
300 gétcsokoládé
100 gvaj
100 gporcukor
20 gzselatinlap
10 - 15 ksháztartási keksz
4 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a kenyérformát (keskenyebb, hosszabb). Fóliával kibéleljük. A tejszínt edénye tesszük, beletörjük a csokoládét. Hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és addig főzzük, amíg egységes, sűrű masszát nem kapunk. Vigyázat, nem forraljuk fel! Kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap a masszát kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten pár órát pihentetjük. Amikor már szobahőmérsékletű, habbá verjük.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, hozzáadjuk a felvert csokis habtejszínhez. A massza ¼ részét beleöntjük a formába, ráteszünk egy réteg kekszet, ismét egy adag csokis massza jön, majd a banán.
  4. Rátesszük a maradék csokis masszát, fóliával letakarjuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás