TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Banán párizsi krémben
Banán párizsi krémben
Recept Banán párizsi krémben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.5.2021

Banán párizsi krémben

Isteni desszert a banán és csokoládés krém kedvelőinek. Ez a finomság ezt a kettőt ötvözi, ráadásul zseniálisan. Az egyik legjobb kombináció, amivel találkoztam, természetesen pár további alapanyag felhasználásával. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
400 ml
habtejszín (legalább 30%-os)
300 g
étcsokoládé
100 g
vaj
100 g
porcukor
20 g
zselatinlap
10 - 15 ks
háztartási keksz
4 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a kenyérformát (keskenyebb, hosszabb). Fóliával kibéleljük. A tejszínt edénye tesszük, beletörjük a csokoládét. Hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és addig főzzük, amíg egységes, sűrű masszát nem kapunk. Vigyázat, nem forraljuk fel! Kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap a masszát kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten pár órát pihentetjük. Amikor már szobahőmérsékletű, habbá verjük.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, hozzáadjuk a felvert csokis habtejszínhez. A massza ¼ részét beleöntjük a formába, ráteszünk egy réteg kekszet, ismét egy adag csokis massza jön, majd a banán.
  4. Rátesszük a maradék csokis masszát, fóliával letakarjuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása