TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banana split tekercs liszt nélkül
Banana split tekercs liszt nélkül
Recept Banana split tekercs liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.3.2020

Banana split tekercs liszt nélkül

Újabb remek édesség a délutáni kávé mellé. A banana split tekercs egyszerű, és mivel nincs benne liszt, akár gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Amíg a tészta sül (cukor, tojáshab, tojássárga és darált dió keveréke), elkészítem a krémet (nem kell főzni). Az összeállítás is végtelenül egyszerű: a tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük a banánt, végül felcsavarjuk. Díszítésnek darált dió vagy reszelt csokoládé is szóba jöhet. Szerző: Jaja

20 perc
Elkészítés
11 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
darált mogyoró

Krém:

1 csomag
főzés nélküli krémpor, vanília ízű
400 ml
tej
200 ml
habtejszín
250 g
lágy túró
Ízlés szerint cukor

Szükségünk lesz még:

banán
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, végül belekeverjük a darált diót.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 40x35 cm-es tepsire kenjük és kb. 11 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  3. A tejből, pudingporból és cukorból pudingot készítünk (egész egyszerűen felverjük).
  4. A habtejszínt habbá verjük, majd a túróbal együtt beledolgozzuk a pudingba.
  5. A tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük a banánt, majd felcsavarjuk. A tetejét reszelt csokoládéval vagy darált dióval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása