Banana split tekercs liszt nélkül

Recept Banana split tekercs liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Újabb remek édesség a délutáni kávé mellé. A banana split tekercs egyszerű, és mivel nincs benne liszt, akár gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Amíg a tészta sül (cukor, tojáshab, tojássárga és darált dió keveréke), elkészítem a krémet (nem kell főzni). Az összeállítás is végtelenül egyszerű: a tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük a banánt, végül felcsavarjuk. Díszítésnek darált dió vagy reszelt csokoládé is szóba jöhet. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanáldarált mogyoró

Krém:

1 csomagfőzés nélküli krémpor, vanília ízű
400 mltej
200 mlhabtejszín
250 glágy túró
Ízlés szerint cukor

Szükségünk lesz még:

banán
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, végül belekeverjük a darált diót.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 40x35 cm-es tepsire kenjük és kb. 11 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  3. A tejből, pudingporból és cukorból pudingot készítünk (egész egyszerűen felverjük).
  4. A habtejszínt habbá verjük, majd a túróbal együtt beledolgozzuk a pudingba.
  5. A tésztalapot megkenjük a krémme, rátesszük a banánt, majd felcsavarjuk. A tetejét reszelt csokoládéval vagy darált dióval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás