Banana split tekercs

Ehhez a finomsághoz nem kell sokat hozzáfűzni! Minden egyes eleme tökéletes, együtt pedig egyszerűen fantasztikus! A család odavan a házi banana split tekercsért. A puha tészta, friss banán, lágy krémet tökéletessé teszik! A díszítéshez sem kell sok minden, csupán tejszínhab és egy kevés olvasztott csokoládé. Csak ajánlani tudom! Meleg napokon, ha előtte pár órát a hűtőben pihent, igazi felfrissülés tud lenni.

Hozzáadta:, 18.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Banana split tekercs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 mlhabtejszín
150 gétcsokoládé
3 dbtojás
4 ev. kanálhideg víz
150 gkristálycukor
75 grétesliszt
75 gkukoricakeményítő
1,5 kv. kanálsütőpor
2 dbbanán
1 kv. kanálcitromlé
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. 250 ml habtejszínt felmelegítünk, hozzáadunk 125 g csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Amikor a csoki feloldódott, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, beledolgozzuk a hideg vizet és a vaníliacukrot.
  3. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és keményítőt. Ezután beleforgatjuk a tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A megsült tésztát nedved kendőre tesszük, felcsavarjuk és kihűtjük.
  4. A banánt citromlével meglocsoljuk, így nem barnul meg. A tejszínes csokoládét habbá verjük, rákenjük a kiterített tésztára. Az egyik felére rátesszük a banánt, majd felcsavarjuk.
  5. A maradék habtejszínt habbá verjük, a maradék csokoládét felolvasztjuk, majd ezzel díszatjük a tekercset. Hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!