Banános-csokis kocka

Recept Banános-csokis kocka
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem is tudom, mikor ettem ehhez fogható banános édességet. A banános-csokis kocka tényleg nagyon banános és a finom gyümölcs a krémen kívül a tésztájába is került, na meg persze díszítésként a tetejére is. A pudingos krém, a lágy, kakaós-banános tészta és a csokiöntet együtt tökéletes harmóniát alkot. Bátra ajánlom mindenkinek, aki odavan ezért a gyümölcsért. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 dbnagyobb banán
150 mlnatúr vagy görög joghurt
80 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
4 dbtojásfehérje
csipet só
120 gkristálycukor

Krém:

4 dbtojássárga
2 csomag (80 g)vanília ízű pudingpor
40 gkukoricakeményítő
120 gkristálycukor
800 mltej magas zsírtartalommal
1 dbközepes banán
pár csepp citromlé
200 mlhabtejszín
10 gzselatinpor

Öntet:

200 mlhabtejszín
100 gtejcsokoládé
70 gétcsokoládé magas kakaótatalommal (70% vagy több)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A krémmel kezdjük, így amíg hűl, marad időnk a többi rész elkészítésére. 300 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a keményítőt, a tojássárgát és a cukrot. A maradék, 500 ml tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a 300 ml pudingporos tejet és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, közben néha-néha megkeverjük.
  2. Amíg a puding hűl, hozzálátunk a tésztához. A banánt és joghurtot leturmixoljuk. Ehhez a kásás alaphoz adjuk hozzá a lisztet, kakaót és sütőport. Addig dolgozzuk, amíg szép, lágy, egységes masszát nem kapunk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a lágy tésztába, majd a kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 40x20 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. A krémhez félretett közepes banánt felkarikázzuk és citrom levével meglocsoljuk, majd krémesre törjük. Beledolgozzuk a krémbe, majd hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. A zselatinport előkészítjük a csomagoláson szereplő útmutató szerint és belekeverjük a krémbe. Ha a krém kellően sűrű és kenhető, akkor természetesen a zselatin elhagyható.
  5. Az öntethez a tejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  6. A tésztalapra rákenjük a krémet, a krémet pedig megkenjük a finom csokoládés öntettel. Kihűtjük, felkockázzuk, ízlés szerint tejszínhabbal és banánnal is díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás