TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános-csokis kocka
Banános-csokis kocka
Recept Banános-csokis kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.8.2020

Banános-csokis kocka

Nem is tudom, mikor ettem ehhez fogható banános édességet. A banános-csokis kocka tényleg nagyon banános és a finom gyümölcs a krémen kívül a tésztájába is került, na meg persze díszítésként a tetejére is. A pudingos krém, a lágy, kakaós-banános tészta és a csokiöntet együtt tökéletes harmóniát alkot. Bátra ajánlom mindenkinek, aki odavan ezért a gyümölcsért. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
nagyobb banán
150 ml
natúr vagy görög joghurt
80 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
4 db
tojásfehérje
csipet só
120 g
kristálycukor

Krém:

4 db
tojássárga
2 csomag (80 g)
vanília ízű pudingpor
40 g
kukoricakeményítő
120 g
kristálycukor
800 ml
tej magas zsírtartalommal
1 db
közepes banán
pár csepp citromlé
200 ml
habtejszín
10 g
zselatinpor

Öntet:

200 ml
habtejszín
100 g
tejcsokoládé
70 g
étcsokoládé magas kakaótatalommal (70% vagy több)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krémmel kezdjük, így amíg hűl, marad időnk a többi rész elkészítésére. 300 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a keményítőt, a tojássárgát és a cukrot. A maradék, 500 ml tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a 300 ml pudingporos tejet és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, közben néha-néha megkeverjük.
  2. Amíg a puding hűl, hozzálátunk a tésztához. A banánt és joghurtot leturmixoljuk. Ehhez a kásás alaphoz adjuk hozzá a lisztet, kakaót és sütőport. Addig dolgozzuk, amíg szép, lágy, egységes masszát nem kapunk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a lágy tésztába, majd a kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 40x20 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. A krémhez félretett közepes banánt felkarikázzuk és citrom levével meglocsoljuk, majd krémesre törjük. Beledolgozzuk a krémbe, majd hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. A zselatinport előkészítjük a csomagoláson szereplő útmutató szerint és belekeverjük a krémbe. Ha a krém kellően sűrű és kenhető, akkor természetesen a zselatin elhagyható.
  5. Az öntethez a tejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  6. A tésztalapra rákenjük a krémet, a krémet pedig megkenjük a finom csokoládés öntettel. Kihűtjük, felkockázzuk, ízlés szerint tejszínhabbal és banánnal is díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása