Banános-csokis kocka

Nem is tudom, mikor ettem ehhez fogható banános édességet. A banános-csokis kocka tényleg nagyon banános és a finom gyümölcs a krémen kívül a tésztájába is került, na meg persze díszítésként a tetejére is. A pudingos krém, a lágy, kakaós-banános tészta és a csokiöntet együtt tökéletes harmóniát alkot. Bátra ajánlom mindenkinek, aki odavan ezért a gyümölcsért. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 22.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Banános-csokis kocka

Hozzávalók

Tészta:
1 dbnagyobb banán
150 mlnatúr vagy görög joghurt
80 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
4 dbtojásfehérje
csipet só
120 gkristálycukor
Krém:
4 dbtojássárga
2 csomag (80 g)vanília ízű pudingpor
40 gkukoricakeményítő
120 gkristálycukor
800 mltej magas zsírtartalommal
1 dbközepes banán
pár csepp citromlé
200 mlhabtejszín
10 gzselatinpor
Öntet:
200 mlhabtejszín
100 gtejcsokoládé
70 gétcsokoládé magas kakaótatalommal (70% vagy több)

Elkészítés menete

  1. A krémmel kezdjük, így amíg hűl, marad időnk a többi rész elkészítésére. 300 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a keményítőt, a tojássárgát és a cukrot. A maradék, 500 ml tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a 300 ml pudingporos tejet és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, közben néha-néha megkeverjük.
  2. Amíg a puding hűl, hozzálátunk a tésztához. A banánt és joghurtot leturmixoljuk. Ehhez a kásás alaphoz adjuk hozzá a lisztet, kakaót és sütőport. Addig dolgozzuk, amíg szép, lágy, egységes masszát nem kapunk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a lágy tésztába, majd a kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 40x20 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. A krémhez félretett közepes banánt felkarikázzuk és citrom levével meglocsoljuk, majd krémesre törjük. Beledolgozzuk a krémbe, majd hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt. A zselatinport előkészítjük a csomagoláson szereplő útmutató szerint és belekeverjük a krémbe. Ha a krém kellően sűrű és kenhető, akkor természetesen a zselatin elhagyható.
  5. Az öntethez a tejszínt edénybe töltjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  6. A tésztalapra rákenjük a krémet, a krémet pedig megkenjük a finom csokoládés öntettel. Kihűtjük, felkockázzuk, ízlés szerint tejszínhabbal és banánnal is díszíthetjük.