Banános csokisüti

Ez az a sütemény, amire bátran rá tudom illeszteni az ellenállhatatlan jelzőt. A banános csokisüti ízében és kinézetében is csodálatos. Szeretem a puha piskótatésztát, a pompás házi lekvárt, a friss banánt, és természetesen a krémet. Szerintem az egész kompozícióban a krém a legcsodálatosabb: csokipuding, csokoládé, tejszínhab, túró…. A sütit végül jó sok reszelt csokoládéval díszítem. Kihűtve az igazi!

Hozzáadta:admin, 10.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Banános csokisüti

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanálrétesliszt
6 ev. kanál porcukor
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanállangyos víz
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
Krém:
500 mltej
1 csomagcsokoládé ízű pudingpor
2 csomagvaníliacukor
200 gétcsokoládé
300 mlhabtejszín
250 mllágy túró
porcukor
banán
lekvár
tejcsokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Először a piskótatésztát készítjük el. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a langyos tejet, és miközben kézi robotgéppel folyamatosan dolgozzuk a keveréket, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, majd a finomlisztet is.
  2. Kivajazott és liszttel beszórt, 34x35 cm-es tepsit használtam a tészta megsütéséhez. 180 fokon készre sütjük, majd a tésztát kihűtjük.
  3. A krémhez 400 ml tejbe beleszórjuk a vaníliacukrot és feltesszük főni. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, beleöntjük a forró tejbe és addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ezután belekeverjük az apróra tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Kihűtjük, majd belekeverjük a túrót és a felvert tejszínhabot.
  4. A krémhez ízlés szerint cukrot is adhatunk.
  5. A piskótatésztát megkenjük kedvenc lekvárunkkal, rátesszük a félbe vágott banánt, rákanalazzuk és elegyengetjük a finom krémet, reszelt csokoládéval díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet Zlatulik3-nak!