A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgát a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a lisztet, beleforgatjuk a tojáshabot.
27x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát a papírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
A töltelékhez a tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és kakaót. Amikor már a csoki is felolvadt, levesszük a gőzfürdőről, kihűtjük.
A vajat habosra verjük, eldolgozzuk a csokis krémalappal.
A tekercset letekerjük, a papírt lehúzzuk, rákenjük a krém 1/3 részét, rátesszük az egész banánt az egyik szélére, erre jön újabb réteg 1/3 krém. Felcsavarjuk, a tetejét a maradék krémmel megkenjük. Hűtőszekrénybe tesszük.