TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Banános-epres sütemény sütés nélkül
Banános-epres sütemény sütés nélkül
Recept Banános-epres sütemény sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   10.3.2017

Banános-epres sütemény sütés nélkül

Szeretem a gyorsan összeállítható desszerteket, és erre tipikus példa a banános-epres szelet sütés nélkül. Ha megvannak a hozzávalók, akkor az elkészítése már gyerekjáték. A forma alját kirakjuk a piskótával, majd szépen rárétegezzük a pudingokat, a felszeletelt gyümölcsöket és az újabb réteg piskótákat. Ez nem tart tovább 15-20 percnél, és ebben már benne van a puding elkészítési ideje. Ami sokáig tart és a recept szépséghibája, hogy hidegen a legfinomabb, amikor a puding már megkötött. De érdemes ezt kivárni.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

24 db
hosszabb piskóta
banán
300 g
eper
1 csomag
vaníliapuding
1 csomag
eperpuding
700 ml
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret megmossuk és vékonyra felszeleteljük.
  2. A pudingokat külön-külön a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük. Az esetemben ez pudingkonként 350 ml tej és 3 evőkanál cukor volt.
  3. A sütemény összeállításához egy 28 cm hosszú kenyérsütő tepsit használtam. A tepsit fóliával kibéleljük, az aljára egy réteg piskóta kerül. Erre kerül a vaníliapuding fele, rátesszük a felszeletelt epret (ha nincs, eperlekvár is tökéletesen megfelel a célnak), az epres puding felét. Újabb réteg piskóta, a vaníliapuding másik fele, erre tesszük rá a vékonyra szeletelt banánt, az eperpudinggal lefedjük, végül az utolsó réteg a piskóta. Az utolsó réteg piskótát óvatosan belenyomkodjuk az epres pudingba.
  4. Megvárjuk, míg a puding kihűl, majd a sütit legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kivesszük a fóliából, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása