Banános finomság sütés nélkül

Recept Banános finomság sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb isteni, sütés nélküli remekmű. Friss banán, édes krém, finom kekszes alap, puding, mindez egy csipetnyi tejszínhabbal és édes karamellkrémmel a tetején. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a banános finomság sütés nélkül mindig megörvendeztet. Kiváló édesség kávé mellé, de önmagában is nagyon jó fogyasztani. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, mivel a család minden tagja odavan érte.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):

kb. 50 dbvajas keksz
1/4 bögreolvasztott vaj
250 gnatúr krémsajt/vagy túró
1/2 bögreporcukor
400 mlhabtejszín
3 dbbanán
2 csomagvanília ízű pudingpor
3 bögretej
karamelles öntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúvá törtjük és hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd egy 22 x 33 cm-es tepsi aljára tesszük. A tepsit a keksszel betesszük a hűtőbe.
  2. A krémsajtot vagy túrót a cukorral simára dolgozzuk. 250 ml habtejszínt felverünk, hozzáadjuk a túrós masszához, majd a krémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra. A banánt vékonyan felszeleteljük és rátesszük a krémre.
  3. A tejből és pudingporból klasszikus pudingot főzünk, majd rákanalazzuk a banánra. Megvárjuk, míg megköt.
  4. A sütemény tetejére rátesszük a maradék (150 ml) habtejszínből felvert tejszínhabot. Karamelles öntettel díszítjük, majd betesszük a hűtőbe. Megvárjuk, míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás