Banános finomság sütés nélkül

Egy újabb isteni, sütés nélküli remekmű. Friss banán, édes krém, finom kekszes alap, puding, mindez egy csipetnyi tejszínhabbal és édes karamellkrémmel a tetején. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a banános finomság sütés nélkül mindig megörvendeztet. Kiváló édesség kávé mellé, de önmagában is nagyon jó fogyasztani. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, mivel a család minden tagja odavan érte.

Recept Banános finomság sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):
kb. 50 dbvajas keksz
1/4 bögreolvasztott vaj
250 gnatúr krémsajt/vagy túró
1/2 bögreporcukor
400 mlhabtejszín
3 dbbanán
2 csomagvanília ízű pudingpor
3 bögretej
karamelles öntet

Elkészítés menete

  1. A kekszet por állagúvá törtjük és hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd egy 22 x 33 cm-es tepsi aljára tesszük. A tepsit a keksszel betesszük a hűtőbe.
  2. A krémsajtot vagy túrót a cukorral simára dolgozzuk. 250 ml habtejszínt felverünk, hozzáadjuk a túrós masszához, majd a krémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra. A banánt vékonyan felszeleteljük és rátesszük a krémre.
  3. A tejből és pudingporból klasszikus pudingot főzünk, majd rákanalazzuk a banánra. Megvárjuk, míg megköt.
  4. A sütemény tetejére rátesszük a maradék (150 ml) habtejszínből felvert tejszínhabot. Karamelles öntettel díszítjük, majd betesszük a hűtőbe. Megvárjuk, míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!