TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános finomság sütés nélkül
Banános finomság sütés nélkül
Recept Banános finomság sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   13.3.2017

Banános finomság sütés nélkül

Egy újabb isteni, sütés nélküli remekmű. Friss banán, édes krém, finom kekszes alap, puding, mindez egy csipetnyi tejszínhabbal és édes karamellkrémmel a tetején. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a banános finomság sütés nélkül mindig megörvendeztet. Kiváló édesség kávé mellé, de önmagában is nagyon jó fogyasztani. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, mivel a család minden tagja odavan érte.

Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):

kb. 50 db
vajas keksz
1/4 bögre
olvasztott vaj
250 g
natúr krémsajt/vagy túró
1/2 bögre
porcukor
400 ml
habtejszín
3 db
banán
2 csomag
vanília ízű pudingpor
3 bögre
tej
karamelles öntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet por állagúvá törtjük és hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd egy 22 x 33 cm-es tepsi aljára tesszük. A tepsit a keksszel betesszük a hűtőbe.
  2. A krémsajtot vagy túrót a cukorral simára dolgozzuk. 250 ml habtejszínt felverünk, hozzáadjuk a túrós masszához, majd a krémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra. A banánt vékonyan felszeleteljük és rátesszük a krémre.
  3. A tejből és pudingporból klasszikus pudingot főzünk, majd rákanalazzuk a banánra. Megvárjuk, míg megköt.
  4. A sütemény tetejére rátesszük a maradék (150 ml) habtejszínből felvert tejszínhabot. Karamelles öntettel díszítjük, majd betesszük a hűtőbe. Megvárjuk, míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása