TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános-gesztenyepürés szelet
Banános-gesztenyepürés szelet
Recept Banános-gesztenyepürés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Gyerekkoromban a gesztenyepürét ananásszal és tejszínhabbal ettük. Azóta persze mást is kipróbáltunk, például ezt a banános változatot. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   17.2.2022

Banános-gesztenyepürés szelet

Gyerekkoromban a gesztenyepürét ananásszal és tejszínhabbal ettük. Azóta persze mást is kipróbáltunk, például ezt a banános változatot. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 ev. kanál
darált dió
6 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

1/2 kg
gesztenyepüré
250 g
vaj
150 g
porcukor

Csokiöntet

250 g
étcsokoládé
80 g
vaj

Kell még

6 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan belekerül a dió és a sütőporral elkevert liszt is. A kapott tésztát tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. Hozzálátunk a krémhez. A vajat a cukorral habosra verjük, majd eldolgozzuk a gesztenyepürével. A gesztenyepürét kisebb kockára vágjuk, így adjuk hozzá a cukorral kikevert vajhoz.
  3. A megsült tésztát hosszában félbe vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott banánt. A banánt meglocsoljuk a csokiöntet felével. Amikor megkötött, krémmel megkenjük, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása