Banános-gesztenyepürés szelet

Recept Banános-gesztenyepürés szelet

Hozzáadta: TopPetra, 17.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyerekkoromban a gesztenyepürét ananásszal és tejszínhabbal ettük. Azóta persze mást is kipróbáltunk, például ezt a banános változatot. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
6 ev. kanáldarált dió
6 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor

Krém:

1/2 kggesztenyepüré
250 gvaj
150 gporcukor

Csokiöntet

250 gétcsokoládé
80 gvaj

Kell még

6 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan belekerül a dió és a sütőporral elkevert liszt is. A kapott tésztát tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. Hozzálátunk a krémhez. A vajat a cukorral habosra verjük, majd eldolgozzuk a gesztenyepürével. A gesztenyepürét kisebb kockára vágjuk, így adjuk hozzá a cukorral kikevert vajhoz.
  3. A megsült tésztát hosszában félbe vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott banánt. A banánt meglocsoljuk a csokiöntet felével. Amikor megkötött, krémmel megkenjük, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás