Banános-kakaós torta egyszerűen, gyorsan

Recept Banános-kakaós torta egyszerűen, gyorsan
KÜLDÖTT KÉPEK

A banános-kakaós torta ízben nagyon ott van! A friss banán, kakaós tészta és öntet házassága tökéletes élményt eredményez! Az elkészítése tényleg nem bonyolult: a tészta gyorsan elkészül, az öntet hozzávalóit is elég csak alaposan eldolgozni. Az öntetet rögtön rávisszük a megsült tésztára, majd kedvünkre díszítjük, a kihűlés után pedig tálaljuk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 csésze = 200 ml):

4 dbbanán
2 dbtojás
1-2 csészekristálycukor, ízlés szerint
1 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 csészeolaj
1 csészetej
1/2 csészekakaópor
2 csészefinomliszt
2 kv. kanálsütőpor
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1 csészeforró víz

Öntet:

1/2 csészeolaj
1/2 csészekakaó
1/2 csészetej
1/2 csészekristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a kör alakú sütőformát, vajjal kikenjük, kristálycukorral beszórjuk. Rátesszük a felkarikázott banánt.
  2. A tojást a cukorral és vaníliakivonattal habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd a száraz hozzávalókat. Elkeverjük, majd utolsó lépésben kerül bele a forró a víz. Az így elkészített tésztaalapot ráöntjük a banánra.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  4. Miután megsült, rögtön meglocsoljuk az öntettel – ehhez a hozzávalókat turmixgépben eldolgozzuk.
  5. Fantáziánk szerint díszítjük, kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás