Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval

A banános-krémes csoda reszelt csokoládéval nem hiába kapta ezt a fantázianevet, mert egyszerűen, kevés energiával fantasztikus édesség készíthető. A puha kakaós tészta képezi az édesség alap rétegét, amit a friss banán, és a gyümölcsös joghurttal elkevert tejszínhab tesz különlegessé. Én még egy jó adag csokoládét is reszeltem ebbe a krémbe, és természetesen a tetejére is került nem kevés reszelt csoki.

Hozzáadta:Viki78, 6.10.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval

Hozzávalók

Tészta:
150 grétesliszt
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
2 bögrejoghurt (gyümölcsös)
1 bögrehabtejszín
8 dbzselatinlap
Szükségünk lesz még:
banán
csokoládé
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban, felváltva beledolgozzuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük.
  2. 180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
  3. A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekáros tésztára.
  4. A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár percig verjük a tejszínhabot. Főzőkanállal beledolgozzuk a gyümölcsös joghurtot, és belereszeljük a csokoládét (annyit, amennyire gusztusunk van). A krémet ráöntjük a banános alapra, elegyengetjük és hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!