TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános-krémes finomság
Banános-krémes finomság
Recept Banános-krémes finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2020

Banános-krémes finomság

Egy kicsit játszadoztam a formákkal, és így hoztam létre a banános-krémes finomságot. Ami kell hozzá, az a kakaós piskóta a lágy krém, banán, tejszínhab, és kakaó vagy csoki a tetejére. A kakaós piskótát két részre vágtam, majd az egyikből kis korongokat szaggattam ki. Ezzel létre is hoztam a helyet, ahova a banánt tehettem. A korongokat visszatettem, a krém pedig nemcsak a két tésztalapot tapasztotta össze, hanem a tetején a „hézagokat” is elfedte.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
kukoricakeményítő
1/2 bögre
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

500 ml
habtejszín
2 ev. kanál
porcukor
2 kv. kanál
zselatinpor (+ meleg víz)
300 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
150 g
vaj

Szükségünk lesz még:

2 db
banán
200 ml
banánlikőr
kakaó vagy csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát kihűtjük. Hosszában óvatosan félbe vágjuk.
  3. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat szintén habosra verjük, hozzáadjuk a banánlikőrt, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt vajba. A krém kb. 2/3 résztát rákenjük az egyik tésztalapra.
  4. A másik tésztalapot tálcára vagy deszkára tesszük, egy pohár segítségével köröket szaggatunk ki belőle. A „lyukas” tésztát ráhelyezzük a krémmel megkent tésztalapra. A keletkezett lyukakba tesszük bele a felkarikázott banánt, rátesszük a kiszaggatott tésztaköröket, majd rákenjük a maradék krémet.
  5. A habtejszínt a cukorral habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe áztatjuk, majd beledolgozzuk a tejszínhabba. A krémet rávisszük a sütemény tetejére, elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük, 1-2 órára.
  6. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása