Banános-krémes-kakaós szelet

Banános-krémes-kakaós szelet az ideális édesség, ha valami krémesre, gyümölcsösre, lágyra vágyunk. Szerintem minden megvan benne, mi egy tökéletes és finom süteményhez kell. A banán mellett egy narancs levével is meglocsoltam, a puha tésztára pedig lágy, pudingos krém is került. A sütit pedig reszelt csokoládéval fejeztem be. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Banános-krémes-kakaós szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
6 ev. kanáldarált dió
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
Krém:
2 csomagvanília ízű pudingpor
12 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 ltej
200 gvaj
5 dbbanán
1 dbnarancs leve vagy narancsdzsúsz
Tetejére:
nugátos csokoládé, reszelve

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet – kis adagokban dolgozzuk hozzá! Ezután adjuk hozzá a darált diót, majd az egészet jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 24x40 cm-es tepsibe tesszük. Elegyengetjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A tejet feltesszük főni. A tojást, cukrot, lisztet, pudingport alaposan elkeverjük, majd egy kevés langyos tejben csomómentesre keverjük. Ezt a tejet öntjük hozzá a forró tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk.
  4. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe – lehetőség szerint kis adagokban, minden adag után jó alaposan elkeverve.
  5. A megsült és kihűlt tésztára rárakjuk a felkarikázott banánt, meglocsoljuk a narancs levével. Erre kerül rá a finom krém, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!%1%2