Banános-krémes sütemény

A banános-krémes sütemény a konyhámban a krémes sütemények királynője. Mindenki szereti, a család egyszerűen odavan érte! Ezzel én is így vagyok. A tésztára egy jó nagy adag vaníliás-banános-tejszínhabos krém kerül, amitől a tészta még puhább lesz. A tetejére még egy vékony réteg tejszínhab kerül, bőven megszórva reszelt csokoládéval. Szerző: Triniti

Hozzáadta:admin, 24.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Banános-krémes sütemény

Hozzávalók

Tészta:
300 grétesliszt
200 gvaj
2 ev. kanálkristálycukor
½ kv. kanál
2 ev. kanálhideg víz
Krém:
500 mlmagas zsírtartalmú tej
2 dbtojás
150 gkristálycukor
100 gbúzafinomliszt
2 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
3 dbbanán
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit sima állagú tésztává gyúrunk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd miután kivettük a tésztát a hűtőből, belenyomkodjuk a tepsibe. Ha nincs sütőpapír, akkor kivajazott és liszttel beszórt tepsit is használhatunk.
  2. A tésztát 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.%1
  3. A krémhez a tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habosre verjük, hozzáadjuk a tejet, majd elkezdjük melegíteni. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A krém akkor jó, ha már sűrű és krémes. A krémet kihűtjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A tejszínhab 1/3 részét félretesszük. A tálban lévő 2/3 adag tejszínhabhoz hozzáaduk a felszeletelt banánt (amit előtte citromlével meglocsolhatunk, így nem fog megbarnulni.). A banános tejszínhabot belekeverjük a kihűlt krémhez.%2
  5. A banános-tejszínhabos krémet rákenjük a tésztára.%3
  6. A maradék tejszínhabbal bekenjük a süteményt.
  7. Reszelt csokoládéval megszórjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!