TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Banános-krémes variáció keksszel és piskótával
Banános-krémes variáció keksszel és piskótával
Recept Banános-krémes variáció keksszel és piskótával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom, hogy a pudingos vaníliakrém és banán találkozásából mennyi sütemény varázsolható az asztalra. A legutóbbi választásom a banános-krémes variációra esett keksszel és piskótával. Mivel volt otthon nem kevés vajas keksz (klasszikus és kakaós is), gondoltam, kihagyom a piskótatésztát, és ez fogja képezni a sütemény alapját. A tepsit szorosan kiraktam a keksszel, és erre kezdtem el pakolni a rétegeket: egy jó adag vaníliakrém, tejbe mártott piskóta, baracklekvár, banán, újabb réteg krém, majd az egészet csokiöntettel meglocsoltam. A kész sütemény szerintem magért beszél.

Babu27    ·   3.4.2017

Banános-krémes variáció keksszel és piskótával

Imádom, hogy a pudingos vaníliakrém és banán találkozásából mennyi sütemény varázsolható az asztalra. A legutóbbi választásom a banános-krémes variációra esett keksszel és piskótával. Mivel volt otthon nem kevés vajas keksz (klasszikus és kakaós is), gondoltam, kihagyom a piskótatésztát, és ez fogja képezni a sütemény alapját. A tepsit szorosan kiraktam a keksszel, és erre kezdtem el pakolni a rétegeket: egy jó adag vaníliakrém, tejbe mártott piskóta, baracklekvár, banán, újabb réteg krém, majd az egészet csokiöntettel meglocsoltam. A kész sütemény szerintem magért beszél.

Alapanyagok
3-4 csomag
bolti vajas keksz (szögletes, 200 g)
6 db
banán
lekvár
2 csomag
piskóta

Csokoládéöntet:

200 g
csokoládé
200 ml
habtejszín

Töltelék:

rumaroma
1/2 l
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
170 g
vaj
200 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajas kekszeket egy rétegben egy tepsire teszünk, megkenjük a krém felével, rárakunk egy réteg piskótát, majd megkenjük a lekvárra. A piskótát tejbe is márthatjuk, így puhább és omlósabb lesz. A lekváros piskótára kerül a felkarikázott banán, majd a maradék krém, egy újabb réteg keksz, majd a csokoládéöntet (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem olvad).%1%2%3%4%5%6%7
  2. Töltelék:
    A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd beledolgozzuk a pudingba.

Blogom: Aďkine overené recepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása