Banános-krémes variáció keksszel és piskótával

Recept Banános-krémes variáció keksszel és piskótával
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom, hogy a pudingos vaníliakrém és banán találkozásából mennyi sütemény varázsolható az asztalra. A legutóbbi választásom a banános-krémes variációra esett keksszel és piskótával. Mivel volt otthon nem kevés vajas keksz (klasszikus és kakaós is), gondoltam, kihagyom a piskótatésztát, és ez fogja képezni a sütemény alapját. A tepsit szorosan kiraktam a keksszel, és erre kezdtem el pakolni a rétegeket: egy jó adag vaníliakrém, tejbe mártott piskóta, baracklekvár, banán, újabb réteg krém, majd az egészet csokiöntettel meglocsoltam. A kész sütemény szerintem magért beszél.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

3-4 csomagbolti vajas keksz (szögletes, 200 g)
6 dbbanán
lekvár
2 csomagpiskóta

Csokoládéöntet:

200 gcsokoládé
200 mlhabtejszín

Töltelék:

rumaroma
1/2 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
170 gvaj
200 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajas kekszeket egy rétegben egy tepsire teszünk, megkenjük a krém felével, rárakunk egy réteg piskótát, majd megkenjük a lekvárra. A piskótát tejbe is márthatjuk, így puhább és omlósabb lesz. A lekváros piskótára kerül a felkarikázott banán, majd a maradék krém, egy újabb réteg keksz, majd a csokoládéöntet (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem olvad).%1%2%3%4%5%6%7
  2. Töltelék:
    A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd beledolgozzuk a pudingba.

Blogom: Aďkine overené recepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás