Banános macskaszem liszt nélkül

Nem tudom, ki találta ki ezt a finomságot, de az biztos, hogy nagyon ügyes és nagyon kreatív! A banános macskaszem nemcsak a friss banántól finom, hanem a lágy, csokipudingos krémtől és a kakaós tésztától is, amibe még liszt sem kell. Ez így együtt alkotja ezt a csodás édességet, jó adag tejszínhabbal a tetején. Díszítésnek már csak egy kevés kakaóra és reszelt csokoládéra van szükség. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 28.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Banán, Tekercsek, roládok, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Banános macskaszem liszt nélkül

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanáldarált dió
1 ev. kanálkakaó
Töltelék:
700 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
250 gvaj
1 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
4 db5banán
citromlé
habtejszín
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habsora verjük, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert darált diót.
  2. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és levesszük róla a sütőpapírt.
  3. Hozzálátunk a töltelékhez: a pudingport a cukorral egy kevés tejben csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a pudingporos tejet és sűrű pudingot főzünk. A vajat a vaníliacukorral habosra verjük, majd kis adagokban eldolgozzuk a kihűlt, csokoládés pudinggal.
  4. Az így kapott pudingos krémet rákenjük a lágy, kakaós tésztára. Erre tesszük rá a banánt, amit pár csepp citromlével meglocsolunk, majd a pudingkrémes tésztát ráhajtjuk a banánra jobbról és balról is.
  5. A tetejét tejszínhabbal megkenjük, kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.