Banános macskaszem liszt nélkül

Recept Banános macskaszem liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, ki találta ki ezt a finomságot, de az biztos, hogy nagyon ügyes és nagyon kreatív! A banános macskaszem nemcsak a friss banántól finom, hanem a lágy, csokipudingos krémtől és a kakaós tésztától is, amibe még liszt sem kell. Ez így együtt alkotja ezt a csodás édességet, jó adag tejszínhabbal a tetején. Díszítésnek már csak egy kevés kakaóra és reszelt csokoládéra van szükség. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanáldarált dió
1 ev. kanálkakaó

Töltelék:

700 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
250 gvaj
1 csomagvaníliacukor

Szükségünk lesz még:

4 db5banán
citromlé
habtejszín
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habsora verjük, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert darált diót.
  2. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és levesszük róla a sütőpapírt.
  3. Hozzálátunk a töltelékhez: a pudingport a cukorral egy kevés tejben csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a pudingporos tejet és sűrű pudingot főzünk. A vajat a vaníliacukorral habosra verjük, majd kis adagokban eldolgozzuk a kihűlt, csokoládés pudinggal.
  4. Az így kapott pudingos krémet rákenjük a lágy, kakaós tésztára. Erre tesszük rá a banánt, amit pár csepp citromlével meglocsolunk, majd a pudingkrémes tésztát ráhajtjuk a banánra jobbról és balról is.
  5. A tetejét tejszínhabbal megkenjük, kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás