Banános-pudingos szelet

Isteni finom banános-pudingos szelet. Amint elkészült, a gyerekek lecsaptak rá, és csak pár morzsa maradt a tepsi alján. Az alapját finom, puha piskóta alkotja, amire bőségesen raktam banánt és pudingos-túrós krémet. Hogy a krém még krémesebb legyen, egy adag tejszínhabot is beleraktam. A tetejét csokoládéöntettel díszítettem, a végeredmény pedig nem sokat váratott magára. Nagyon jó érzés, amikor látom, hogy a családnak nagyon ízlett, amit sütöttem.

Hozzáadta:, 30.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Banános-pudingos szelet

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
40 gporcukor
20 gkakaó
10 mlvíz
60 grétesliszt
1/2 kv. kanálsütőpor
Krém:
300 mltej
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
40 gvanília ízű pudingpor
80 gvaj
150 mlhabtejszín
250 gtúró
500 gbanán
Továbbá szükségünk lesz:
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, a tojásfehérjét pedig habbá. A kakaóport elkeverjük a vízzel és beledolgozzuk a habos tojás sárgába. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a tojáshabot. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük (18 x 27 cm). A tésztát elegyengetjük, majd 180 fokon 12-15 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
  2. A tejből, vaníliacukorból, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, közben néha megkeverjük. A még meleg (de nem forró) pudingba belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  3. A vajas pudingba beledolgozzuk a túrót és a habtejszínből készített tejszínhabot.
  4. A tésztára rátesszük a félbe vágott banánt, majd rákanalazzuk a finom krémet. A krém tetejére tetszőleges mintákat készítünk (én hullámokat választottam), majd csokoládéöntettel díszítjük. Felszeleteljük és tálaljuk.