Banános sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Recept Banános sajttorta erdei gyümölcsös öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Újabb sajttorta recept, de most banánnal a krémben. Azt hiszem, ezt a sajttortát bárki el tudja készíteni, nem kell hozzá nagy tudomány.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

150 gvajas keksz
80 gvaj

Krém

620 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
2 dbbanán
2 dbtojás
60 gporcukor
2 evőkanálbúzafinomliszt

Öntet

300 gfagyasztott erdei gyümölcs
2 evőkanálvanília ízű pudingpor
20 gvaníliacukor
1 kávéskanálméz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük, elkeverjük az olvasztott vajjal. 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük, amit előtt sütőpapírral kibélelünk. 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
  2. A banánt pépesre törjük. A túrót és natúr krémsajtot kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, banánt, cukrot. Alaposan eldolgozzuk. Rátesszük a kekszes alapra, 155 fokon kb. 55 percig sütjük. Sütés közben egy bögre vizet tesszük a sütő aljára. Sütést követően a sütőt kikapcsoljuk, az alját félig lenyitjuk, így hűtjük kis a tortát.
  3. A fagyasztott gyümölcsöt a vaníliacukorral, mézzel, kevés vízzel edénybe tesszük. Elkezdjük főzni. Amikor már a gyümölcs puha, leturmixoljuk, átszűrjük. A fennmaradt lágy öntetet ismét edénybe tesszük és addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsüdik.
  4. Az öntetet kissé kihűtjük, majd a kihűlt sajttorta tetejére öntjük. Elegyengetjük, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás