Banános-tejszínes torta sütés nélkül

Recept Banános-tejszínes torta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Keksz, vaníliapudingos krém, Fanta, tejszínhab, reszelt csokoládé, banán… Ezekből az egyenként is nagyon finom hozzávalókból készül a tökéletes banános-tejszínes torta sütés nélkül. Gyakorlatilag 30 perc kell az elkészítéséhez (na meg a mosogatás), és már az asztalon várhatja az édességre vágyókat. A recept „pikantériája” hogy a darált száraz kekszet Fantával öntöttem fel, elkevertem, és ez képezi az alapot. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

600 gkeksz
250 mlFanta

Töltelék:

2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálcukor
700 mltej
250 gvaj
200 gporcukor
5 dbbanán

Szükségünk lesz még:

500 mlhabtejszín
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet ledaráljuk és elkeverjük a Fantával. A keveréket kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, közben elkészítjük a krémet.
  2. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  4. Egy kevés krémet rákanalazunk a kekszes alapra, erre tesszük rá a banánt, majd befedjük a maradék krémmel.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ezzel és reszelt csokoládéval díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás