Banános-tejszínes torta sütés nélkül

Keksz, vaníliapudingos krém, Fanta, tejszínhab, reszelt csokoládé, banán… Ezekből az egyenként is nagyon finom hozzávalókból készül a tökéletes banános-tejszínes torta sütés nélkül. Gyakorlatilag 30 perc kell az elkészítéséhez (na meg a mosogatás), és már az asztalon várhatja az édességre vágyókat. A recept „pikantériája” hogy a darált száraz kekszet Fantával öntöttem fel, elkevertem, és ez képezi az alapot. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 19.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Banán, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Banános-tejszínes torta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
600 gkeksz
250 mlFanta
Töltelék:
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálcukor
700 mltej
250 gvaj
200 gporcukor
5 dbbanán
Szükségünk lesz még:
500 mlhabtejszín
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A kekszet ledaráljuk és elkeverjük a Fantával. A keveréket kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, közben elkészítjük a krémet.
  2. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  4. Egy kevés krémet rákanalazunk a kekszes alapra, erre tesszük rá a banánt, majd befedjük a maradék krémmel.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ezzel és reszelt csokoládéval díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.