Banános-triplakrémes kekszes szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 6.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Banán, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Ez az édesség bizony mennyei! Nagyon egyszerű alapanyagokból egy komplex, mégis egyszerű desszert készült, ráadásul sütés nélkül! A titka, hogy a lágy, pudingos krémet három részre szedtem és mindegyiket más-más hozzávalóval dobtam fel. Így kaptam, diós, csokis és vaníliás krémet. A végén nem maradt más hátra, mint kekszből, banánból és a krémből összeállítani a desszertet, a tetejét bedig jó sok tejszínhabbal megkenni.
Hozzáadta: TopPetra, 6.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Banán, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Először a tölteléket készítjük el, mert legalább fél órát a hűtőszekrényben kel pihentetni.
- A pudingport, cukrot és kukoricakeményítőt egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet feltesszük főni és a pudingporos keveréket beledolgozzuk. Sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. A krémet 3 egyenlő részre szedjük.
- A krémeket fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Előveszünk egy tálcát, aminek az aljára egy réteg kekszet teszünk – a kekszeket előtte tejbe mártjuk. Erre kerül rá a diós krém. A krémre tesszük rá a felkarikázott banánt és egy kevés citromlével meglocsoljuk – így nem barnul meg. Erre egy újabb réteg tejbe mártott keksz kerül, a kekszre a csokis krém, egy adag banán, a banánra pedig ismét a citromlé. Erre tesszük rá az újabb réteg tejbe mártott kekszet, a kekszes réteget megkenjük a harmadik krémmel, erre ismét banán jön és egy kevés citromlé, majd a végén a kemény habbá vert tejszínhab. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
* TIPP: a citromtól a banán nem barnul meg, sokkar frissebnek tűnik.
Forrás: Kolaci