Banános-triplakrémes kekszes szelet sütés nélkül

Ez az édesség bizony mennyei! Nagyon egyszerű alapanyagokból egy komplex, mégis egyszerű desszert készült, ráadásul sütés nélkül! A titka, hogy a lágy, pudingos krémet három részre szedtem és mindegyiket más-más hozzávalóval dobtam fel. Így kaptam, diós, csokis és vaníliás krémet. A végén nem maradt más hátra, mint kekszből, banánból és a krémből összeállítani a desszertet, a tetejét bedig jó sok tejszínhabbal megkenni.

Hozzáadta:, 6.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Banános-triplakrémes kekszes szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gkristálycukor
1,5 ltej
375 gvaj
2 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálkukoricakeményítő
200 gétcsokoládé
200 gdarált dió
2 csomagvaníliacukor
3 kgbanán
1 kgkeksz
500 mlhabtejszín
tej, amibe a kekszet áztatjuk
citromlé

Elkészítés menete

  1. Először a tölteléket készítjük el, mert legalább fél órát a hűtőszekrényben kel pihentetni.
  2. A pudingport, cukrot és kukoricakeményítőt egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet feltesszük főni és a pudingporos keveréket beledolgozzuk. Sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. A krémet 3 egyenlő részre szedjük.
  3. Az egyik adaghoz hozzáadjuk a diót, a másikhoz a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét, a harmadikhoz pedig a vaníliacukrot.
  4. A krémeket fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Előveszünk egy tálcát, aminek az aljára egy réteg kekszet teszünk – a kekszeket előtte tejbe mártjuk. Erre kerül rá a diós krém. A krémre tesszük rá a felkarikázott banánt és egy kevés citromlével meglocsoljuk – így nem barnul meg. Erre egy újabb réteg tejbe mártott keksz kerül, a kekszre a csokis krém, egy adag banán, a banánra pedig ismét a citromlé. Erre tesszük rá az újabb réteg tejbe mártott kekszet, a kekszes réteget megkenjük a harmadik krémmel, erre ismét banán jön és egy kevés citromlé, majd a végén a kemény habbá vert tejszínhab. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.

* TIPP: a citromtól a banán nem barnul meg, sokkar frissebnek tűnik.

Forrás: Kolaci