Banántorta csokihabbal

Recept Banántorta csokihabbal

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Banán, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Kevés ember van, aki nem szereti a banánt és a csokoládét. És még kevesebb, aki ennek a kettőnek a kombinációját.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Banán, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

125 gvaj
250 gbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
50 gmandula
1 dbtojás

Szükségünk lesz még:

200 gcsokoládé
50 mlhabtejszín
50 gvaj
250 gmascarpone
100 gporcukor
2 ev. kanálrum
250 mlhabtejszín
3 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mandulát por állagúra dolgozzuk, vagy mandulaliszttel dolgozunk.
  2. A hideg vajat lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált lisztet, majd alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és a tojást. Sima állagú tésztává gyúrjuk, amit fél órára hűtőszekrénybe teszünk.
  3. A kör alakú sütőforma alját és oldalát a tésztával kibéleljük, hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Közvetlenül sütés előtt a tésztát villával kibökdössük, a sütőforma oldalát belülről alufóliával bevonjuk (így nem kezd el a tészta az oldaláról rögtön leválni). 10 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, 7-10 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. 50 ml tejszínt a vajjal együtt felmelegítünk. Amikor a vaj már felolvadt, hozzáadjuk a csokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük. A 250 ml habtejszínt habbá verjük. A mascarpone sajtot a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a csokis habtejszínt, eldoglozzuk, majd az egészet elkeverjük a tejszínhabbal. Rummal ízesíthetjük.
  6. Egy kevés krémet rákenünk a kihűlt tésztára, erre kerül banán, majd a maradék krémmel lefedjük. Hűtőszekrénybe tesszük, pár óra múlva tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás