Banántorta túrókrémmel

Recept Banántorta túrókrémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

A banán nagyon népszerű gyümölcs édességekhez, desszertekhez. Túróval párosítva pedig verhetetlen! Ez a párosítás három tojásból készült tésztaalapra került, a végeredményre pedig nagyon büszke vagyok. A citrommal feldobott túrós krém frissítő. Ízlés szerint a banánt más gyümölcsre is cserélhetjük. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
100 gkristálycukor
60 mlolaj
60 mlhideg víz
1,5 ev. kanálkakaó
100 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Túrós krém:

500 gtúró
100 gkristálycukor
1 dbcitrom
6 dbzselatinlap
400 mlhabtejszín

Szükségünk lesz még:

80 gétcsokoládé
8 dbbanán
1 dbcitrom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk az olajat, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kör alakú sütőformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibélelünk. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük. A kihűlt tésztára rátesszük a citromlével meglocsolt banánt. Ettől a banán nem fog megbarnulni.
  4. A túrót a cukorral, citrom levével és a citrom reszelt héjával elkeverjük. A zselatinlapot a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, vízbe áztatjuk. A zselatinlapot hozzáadjuk a túrós alaphoz. A habtejszínt habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a túrós krémbe.
  5. A tölteléket rákanalazzuk a banánra. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás