TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Barackkrémes diószelet
Barackkrémes diószelet
Recept Barackkrémes diószelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A krémes, gyümölcsös szeletek nagyon fel tudják dobni a napomat, sőt, kifejezetten frissítenek. Főleg akkor, ha hidegen tálalják. A diós tésztát remekül kiegészíti a barackkrém, ami nem más, mint vaníliapuding barackkonzerv levével és tejjel készítve, vajjal lágyítva, gyümölccsel megbolondítva. A barackkrémes diószeletet még tejszínhabbal díszítem, a tetejére pedig friss gyümölcsöt, esetleg ehető csokidíszt teszek. Szerző: Nada I (Rebeka)

TopPetra TopPetra    ·   16.7.2018

Barackkrémes diószelet

A krémes, gyümölcsös szeletek nagyon fel tudják dobni a napomat, sőt, kifejezetten frissítenek. Főleg akkor, ha hidegen tálalják. A diós tésztát remekül kiegészíti a barackkrém, ami nem más, mint vaníliapuding barackkonzerv levével és tejjel készítve, vajjal lágyítva, gyümölccsel megbolondítva. A barackkrémes diószeletet még tejszínhabbal díszítem, a tetejére pedig friss gyümölcsöt, esetleg ehető csokidíszt teszek. Szerző: Nada I (Rebeka)

100 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

5 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
forró víz
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
őrölt dió
5 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
200 g
baracklekvár

Krémhez:

1 db
sárgabarack konzerv (900g)
500 ml
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
250 ml
konzervlé
3 ev. kanál
kristálycukor
250 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor
400 ml
40%-os habtejszín
2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
100 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd tovább dolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a tojásos alaphoz, majd a diót is beleszórjuk. Eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy magasabb falú tepsit kiolajozunk, erre tesszük rá a sütőpapírt – így a sütőpapír nem fog elmozdulni. A tésztát ráöntjük a sütőpapírra és elegyengetjük. 180 fokon 15 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd lekvárral meglenjük. Ha a lekvár túl sűrű, egy kevés rummal vagy konzervlével hígíthatjuk.
  3. A tejből, 250 ml konzervléből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Amikor már felforrt és egyet „rottyant”, az edényt hideg vizes edénybe tesszük, néha megkeverjük, kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és rummal habosra verjük. Ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot, végül az egészből sima állagú krémet készítünk.
  4. A lecsepegtetett barackot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe. A krémet rávisszük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása