Barackkrémes diószelet

A krémes, gyümölcsös szeletek nagyon fel tudják dobni a napomat, sőt, kifejezetten frissítenek. Főleg akkor, ha hidegen tálalják. A diós tésztát remekül kiegészíti a barackkrém, ami nem más, mint vaníliapuding barackkonzerv levével és tejjel készítve, vajjal lágyítva, gyümölccsel megbolondítva. A barackkrémes diószeletet még tejszínhabbal díszítem, a tetejére pedig friss gyümölcsöt, esetleg ehető csokidíszt teszek. Szerző: Nada I (Rebeka)

Hozzáadta:, 16.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Barackkrémes diószelet

Hozzávalók

Tésztához:
5 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálforró víz
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálőrölt dió
5 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
200 gbaracklekvár
Krémhez:
1 dbsárgabarack konzerv (900g)
500 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
250 mlkonzervlé
3 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
3 ev. kanálporcukor
400 ml40%-os habtejszín
2 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd tovább dolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a tojásos alaphoz, majd a diót is beleszórjuk. Eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy magasabb falú tepsit kiolajozunk, erre tesszük rá a sütőpapírt – így a sütőpapír nem fog elmozdulni. A tésztát ráöntjük a sütőpapírra és elegyengetjük. 180 fokon 15 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd lekvárral meglenjük. Ha a lekvár túl sűrű, egy kevés rummal vagy konzervlével hígíthatjuk.
  3. A tejből, 250 ml konzervléből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Amikor már felforrt és egyet „rottyant”, az edényt hideg vizes edénybe tesszük, néha megkeverjük, kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és rummal habosra verjük. Ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot, végül az egészből sima állagú krémet készítünk.
  4. A lecsepegtetett barackot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe. A krémet rávisszük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)