Baracklekvár, csupán két hozzávalóból

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édesek, Reggeli, Főétkezések
KÜLDÖTT KÉPEK
Már évek óta ezt a receptet használom. Sok baracklekvár nem fogy nálunk, de annyi pont igen, hogy a süteményekre, lekváros kenyerekre, palacsintára és egyéb finomságokra elég legyen. Tartósítószert nem használok, csupán az érett gyümölcsöt és nádcukrot. Én a gyümölcsöt már előző este előkészítem – kimagozom és beszórom cukorral – majd másnap ledarálom. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Édesek, Reggeli, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgsárgabarack
400 gnádcukor
- A lekvárral megtöltjük a steril üvegeket, alaposan lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk és lefedjük. 2 órát pihentetjük, visszaállítjuk, majd ismét lefedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepřekonatelný meruňkový džem podle prababky bez gelfixu a chemie.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS