TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Barackos gombóc égetett tésztából
Barackos gombóc égetett tésztából
Recept Barackos gombóc égetett tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.8.2022

Barackos gombóc égetett tésztából

Szeretem a gyümölcsös gombócokat. Elég gyakran készített túrós-darás csomagban vagy burgonyás tésztában, de előfordul, hogy néha égetett tésztába csomagolom a barackot vagy epret. Szerző: Nada I (Rebeka).

Alapanyagok
500 ml
félzsíros tej
100 g
vaj
1 kávéskanál
350 g
rétesliszt
2 db
tojás
800 g
magozott barack
Olvasztott vaj locsoláshoz
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejhez hozzáadjuk a sót és vajat, felforraljuk.
  2. Amikor már a vaj is feloldódott, beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg már el nem válik az edény oldalától.
  3. Kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojást.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyik adagból hengert formázunk („kígyót”), majd mindegyik „kígyót”15-15 darab azonos méretű darabra vágjuk. A kis adagokat korong alakúra formázzuk. Rátesszük a szárazra törölt barackot, tésztával becsomagoljuk, golyót formázunk.
  5. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor már a gombócok felúsztak a víz tetejére, akkor még további 15 percet főzzük.
  6. Tányérra szedjük, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk. Szóráshoz darált diót vagy cukros mákot is használhatunk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása